Top 15 ALIMENTE Bune pentru DIABET

Stii ce sa Mananci cand suferi de diabet? Iata 15 alimente pe care ai Voie sa le consumi.
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:40 Intro
00:40 – 02:26 Consulta medicul
02:26 – 10:04 Ce sa mananci?
10:04 – 10:32 Aboneaza-te


Dieta are o importanță majoră în prevenirea și gestionarea diabetului, atât a celui de tip 1 cât și a celui de tip 2. Tocmai de aceea, un dietetician este binevenit în echipa multidisciplinară care ar trebui să „lucreze” cu persoanele care suferă de diabet. A trăi cu această afecțiune nu trebuie să însemne pentru pacient o viață de frustrări alimentare, de lipsuri și de pofte nesatisfăcute care să-l bântuie. Pacienții pot învăța să facă alegeri bune, sănătoase, și să-și echilibreze mesele. Se pot bucura în continuare și de alimentele care le plac, chiar dacă ele au primit eticheta de… interzis, să zicem. Nimic nu este în fond interzis. Este vorba doar despre monitorizarea carbohidraților, despre planuri alimentare echilibrate și despre porții potrivite. Nevoile de carbohidrați variază de la persoană la persoană, în funcție de mai mulți factori, inclusiv de nivelurile de activitate și de tratamentul pe care fiecare îl urmează, cum ar fi cel cu insulină. Și pentru că deși nimic nu este interzis, da, unele alimente sunt mai bune decât altele și pot reprezenta alegeri mai bune când este vorba despre diabet și despre gestionarea nivelului zahărului în sânge, despre numărul de calorii, despre grăsimile conținute, despre fibre și nutrienți, despre a preveni o complicație a diabetului cu afectare cardiacă sau oculară.

Dacă vrei să afli de ce sunt aceste alimente bune pentru diabet şi mai ales să ştii cât şi cum să le consumi, te invităm să urmăreşti clipul.

Iată care sunt aceste alimente de luat în considerare:
1.Pește gras
2.Legume cu frunze verzi
3.Avocado
4.Ouă
5.Semințe de chia
6.Fasole
7.Iaurt gras
8.Nuci
9.Broccoli
10.Ulei de măsline extravirgin
11.Semințe de in
12.Oțet de mere
13.Căpșune
14.Usturoi
15.Citrice

#diabet #nutritiediabet #Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *