Testele Genomice pentru CANCER

Cum are acces pacientul la tratamente personalizate. EXPLICĂ LIVE medicii: dr. Irina Cazacu, medic specialist oncolog, Institutul Clinic Fundeni, București, și dr. Vlad Croitoru, medic specialist oncolog, Institutul Clinic Fundeni, București.

Ce este un test genomic pentru cancer?
Un test genomic de cancer este utilizat pentru a identifica mutațiile unice ale ADN- ului în celulele canceroase pentru a determina modul în care se comportă și crește o tumoră. Aceste informații pot crește probabilitatea de a găsi un tratament țintit pentru persoanele cu cancer pe baza mutațiilor specifice identificate.

Testarea genomică a cancerului poate ajuta medicii să adapteze tratamentul la tumora unică a pacientului.

Testarea genomică a cancerului este diferită de testarea genetică

• Testarea genomică a cancerului se adresează persoanelor care au fost diagnosticate cu cancer și ajută la identificarea mutațiilor ADN-ului dintr-o tumoră, care ar putea determina progresia cancerului.
• Testarea genetică analizează atributele unice ale profilului genetic al unei persoane; poate fi folosit pentru a ajuta la identificarea riscului ereditar al unui individ sau predispoziție la anumite boli.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#test #cancer #oncologie

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *