Tensiune Mare? Iată CE SE ÎNTÂMPLĂ dacă nu iei Tratamentul

 

Când îți afectează TRATAMENTUL sănătatea, de ce să NU faci modificări în administrare și ce EFECTE GRAVE are Hipertensiunea Arterială, ne explică medicul CARDIOLOG, Dr. Ana Maria Balahura.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Canalele campaniei Societății Române de Cardiologie:
https://www.pentrucaasaspuneu.ro/
https://www.facebook.com/Masoara.tensiunea
https://www.youtube.com/channel/UCWziLmj4gKTfyMOl8Kg-_-A

Campania de informare asupra hipertensiunii arteriale: ”Mergi și
măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCaAsaSpunEu!” dezvoltată de către @Societatea Romana de Cardiologie este un program diferit de comunicare, o abordare nouă în conștientizarea bolii, bazat în primul rând pe creșterea de comunități de oameni atenți la sănătatea lor și a celor dragi. Programul de informare se desfășoară în principal în mediul online, iar campania mizează pe legăturile profunde de FAMILIE prin care tinerii cu vârste între 25-40 de ani sunt invitați să vorbească cu părinții lor despre riscurile acestei afecțiuni, să îi încurajeze să meargă la medic și să își măsoare tensiunea arterială. În copilărie, cei mari le spuneau mereu ce să facă, pentru binele lor. Acum este rândul lor să facă la fel pentru părinți.

Vorbim despre afecțiunile grave la care duce hipertensiunea arterială, despre importanța tratamentului și a modului în care îl iei.
Ca să ne convingem cât de tare afectează organismul, ne spune doamna doctor Ana Maria Balahura, medic cardiolog, legătura dintre hipertensiune și bolile grave.
Hipertensiunea arterială poate afecta vasele mari de sânge ale corpului. Din cauza presiunii mari, se poate rupe aorta, poți face un AVC, pot fi afectați rinichii, lucru care duce la insufuciență renală și ulterior, în cazuri mai grave, la dializă.
Și am putea să mai dăm multe exemple, dar ne oprim, pentru că nu vrem sa te speriem tare tare…tocmai de aia îți spunem că: 58% dintre românii care mor, mor din cauza bolilor cardiovasculare, iar hipertensiunea arterială este principala cauză de risc.
Cel mai important lucru este să urmezi un tratament eficient, întocmai cum ți-a spus medicul.
Dacă tratamentul este urmat corect și valorile tensionale sunt în limite bune, riscul de a avea evenimentele de mai devreme scade.
Dar cum ar putea să scadă riscul dacă in loc să asculți de medicul tău, ai mai multă încredere în sfaturile vecinei sau ale lui Dr. House?
Am rulat un sondaj pe comunitatea noastră de YouTube și observăm că mulți oameni opresc tratamentul și dacă se simt mai rău și dacă se simt mai bine.
Orice întrerupere sau oprire a medicației îți face rău!
Când tratamentul este întrerupt brusc, tensiunea scapă de sub control, adică va crește din nou, mult!
FOARTE IMPORTANT! Se poate întâmpla ca atunci când începi tratamentul, creierul să fie luat prin surprindere de scăderea tensiunii și să nu te simți bine. Nu îți face griji, tratamentul își face efectul și răul va trece în câteva zile!
Discută cu medicul orice simți și cere-i sfatul când vrei să faci modificări în tratament.

Tratamentul HTA este unul de cursă lungă și cel mai mare success este că obții o scădere a tensiunii și că ești în limitele normale. Te poți bucura de acest success continuând tratamentul care te-a ajutat până acum.

Hipertensiunea nu mai este o afecțiune doar a vârstnicului. Apare tot mai des la tineri:
Între 18 și 24 de ani, 1 din 7 români are hipertensiune.
Între 25 și 34 de ani, 1 din 5 români are hipertensiune.
Între 35 și 44 de ani, 1 din 3 persoane este afectată.
Între 45 și 54 de ani practic jumătate din populație are hipertensiune.

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 02:10 Riscul de BOLI GRAVE
02:10 – 04:07 GREȘELI în tratament
04:07 – 06:30 Ce să NU faci
06:30 – 06:59 Când SCAPI de medicamente?
06:59 – 09:00 De ce apare la TINERI?


#tensiunemare #hipertensiune #scadetensiunea

Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *