Secretul Legumelor VERZI

Cum te protejează de CANCER și de alte BOLI, ce legume întăresc OASELE și repară MUȘCHII.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Îi mulțumim domnului Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv la centrul medical SuperFit, care a VALIDAT MEDICAL informațiile din acest video. Pe domnul doctor îl găsiți și pe YouTube:

Cercetările au arătat că un consum zilnic, susținut, de legume verzi proaspete asezonate cu 30-60 de minute de activitate fizică, poate contribui la scăderea riscului de a deveni supraponderal, de a suferi de diabet de tip 2 și de boli cardiovasculare. Și ce-am spus acum e numai așa… o gustare. Că mai sunt și alte beneficii, cu o importanță și mai mare! Tot așa, din cercetare-n cercetare, s-a constatat că legumele cu frunze verzi (cum sunt spanacul sau rucola dar și restul, nu numai astea) pot opri creșterea anumitor tipuri de cancer cum ar fi cel de sân, piele, plămâni și stomac.

Hai să vedem și un rezumat cu ce au legumele verzi mai bun:

Fibre (tone de fibre!): fibrele sunt importante pentru intestine, ne păzesc de balonare, de constipație și de cresterea în greutate.

Folat (acid folic sau vitamina B9, că tot aia e):
Un nivel scăzut de folat în organism duce la lipsă de energie, iar persoanele cu deficit de folat tind să aibă pofte nesănătoase care au ca rezultat mâncatul compulsiv și creșterea în greutate. Folatul este, de asemenea, necesar pentru a descompune carbohidrații și grăsimile din alimente, așadar este destul de clar că e un element cheie în slăbire.

Potasiu: tot rol important în slăbire are și el. Construiește mușchii, previne retenția de lichide, eliberează energia pe care o luăm din alimente și permite inimii, rinichilor și altor organe să funcționeze corect. Nu mai zic cât e de necesar pentru menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.
Calciu: la fel, și-a arătat superputerea în gestionarea greutății.

Fitochimicale: astea pun frână la pofta de mâncare și în mod deloc ostentativ reduc stresul oxidativ.

Și pe lângă toate beneficiile înșirate cu privire la scăderea în greutate, legumele verzi sunt cum am zis bune pentru imunitate.


Te ajută să ai un organism puternic
Cu cât mananci mai multe verzituri, cu atât mai bine e pentru forța ta musculară, pentru că vitaminele și mineralele din frunze și legume verzi – ce să vezi – ajută organismul să absoarbă proteinele și aminoacizii. Contează pe broccoli și sparanghel pentru întărirea oaselor și dinților dar și pentru recuperarea musculară și repararea țesuturilor.

Reduc riscul de cancer
Consumul de legume cu frunze verzi oferă antioxidanți și fitochimicale care pot reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Acești nutrienți luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi din toxinele și poluanții din mediul înconjurător.

Te fac să arăți mai bine
Fibrele, vitaminele, mineralele și fitochimicalele din legumele verzi oferă toată hrana de care au nevoie părul și pielea, dându-le o strălucire naturală. Plus că ele conțin vitamina C, un antioxidant care participa la sinteza colagenului, ăla care are treabă cu ridurile și cu semnele de îmbătrânire în general.

Îți dau mai multă energie
Fibrele din legumele verzi elimină toxinele și deșeurile acumulate în colon, previn constipația și asta te ajută să ai mai multă energie. Consumând regulat legume verzi, nu numai că ai colesterolul mai scăzut, dar și o vedere mai bună. Și crezi sau nu, îmbunătățesc funcțiile cognitivă și cerebrală.

Ajută la gestionarea greutății
A fost primul argument pe care l-ai primit ca să consumi mai multe legume verzi. Păi să-ți explic, ca să vezi de ce: verdețurile conțin multe fibre, iar fibrele mențin sațietatea pentru mai mult timp.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:27 Ce afli din video
00:27 – 01:04 Protecție împotriva BOLILOR ?
01:44 – 03:12 Ce substanțe din legume îți FAC BINE
03:12 – 03:22 De ce trebuie mâncate zilnic
03:22 – 03:44 1. Ce legume întăresc OASELE și repară MUȘCHII
03:44 – 04:01 2. Reduc riscul de CANCER
04:01 – 04:34 3. ASPECT fizic mai frumos
04:34 – 05:08 4. Energie !
05:08 – 05:40 5. Menținerea GREUTĂȚII
05:40 – 06:28 Lista celor mai sănătoase LEGUME


Photo credits: freepik.com

#sanatate #romania #legume

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *