Organismul Uman, Sănătate Digitală
Scapi de BURTĂ în 10 paşi + exerciţii corecte
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
Dacă te-a mai bătut câteodată gândul să dai burta jos (pe mine m-a învinețit de câtă bătaie îmi iau de la el) pesemne că ai mai auzit în dreapta, în stânga, de tot felul de „#metode”:
Să te înfășori strâns în folie de plastic (ca salamul de biscuiți până ia formă) că o să iasă grăsimea de sub piele și-o să se scurgă șiroaie.
Să bei o zămârcă din apă, miere, lămâie și semințe de chia, că în 7 zile ți se lipește fosta burtă de șira spinării și te faci concav la abdomen. Sau un ceiuț de usturoi și scorțișoară, de două ori pe zi timp de două săptămâni, că o să-ți stea cămașa ca pe gard.
S-o freci cu nu-știu-ce cremă cu extract de ardei iute și după o lună o să-ți cuprinzi talia cu șnurul de la mărțișor.
Scoate din alimentație #zahărul și toate produsele care conțin #grăsimi trans, adică grăsimi #hidrogenate. Ia-ți adio și n-am cuvinte de la următoarele produse din comerț: #prăjituri, #biscuiți, #fursecuri, preparate cu aluat (cum sunt plăcintele, pizza, gogoșile), margarină, smântâna vegetală pentru gătit, ciocolată, creme și snacks-uri (chips-uri, napolitane, popcorn). Evident că pe lista neagră sunt și #băuturile îndulcite. Nu mai pui zahăr nici măcar în ceai! Și nici fresh-uri din fructe nu e voie. Apă, bă băiatule, apă!
Nu mai pune gura pe nimic #prăjit.
Alcool mai pupi cel mult o dată pe săptămâna. Un pahar de vin sau o doză de bere.
Preocupă-te să consumi proteine de calitate la fiecare masă. De origine animală sau vegetală. Proteinele cresc rata metabolică și sunt importante în controlul greutății. Deci carne, lapte, brânză, ouă, ciuperci, linte, fasole boabe, soia și năut, migdale, nuci, fistic, caju și alune de pădure.
Cel puțin o dată pe săptămână (ideal ar fi de două-trei ori) mănâncă pește gras. Alegeri bune: somon, hering, sardine, hamsie, macrou.
Include în dietă oțetul de mere pentru că are impresionante beneficii pentru sănătate. Scade nivelul de zahăr din sânge și reduce depozitele de grăsime abdominală. Folosește-l în salate sau bea zilnic un șpriț dintr-o lingură de oțet de mere dizolvat într-un pahar cu apă. Ia să vezi tu, acritură mică, ce mai topește ăsta din centimetri.
Bea ceai verde pentru că ceaiul verde conține cofeină și un antioxidant, iar ambele par să stimuleze metabolismul.
Consumă cât mai multe fibre solubile pentru că te ajută să te saturi cu puțin. Excelente surse de fibre solubile sunt semințele de psyllium, in și chia, fulgii de ovăz, varza de Bruxelles, mazărea, sparanghelul și avocado.
Ideal ar fi să mănânci la ore fixe. Mergi pe mâna medicinei tradiționale chineze care consideră că cel mai bun interval orar pentru micul dejun este: 7 – 9, pentru prânz: 11 – 13 și pentru cină: 17 – 19. Și nu te bagi în pat să tragi la aghioase până nu trec măcar trei ore de la masa de seară.
Știu că nu îți spunem o noutate. Cum nici sfaturile astea de până acum nu le-ai auzit pentru prima dată. Cheia reușitei este să faci toate aceste lucruri. Burta aia nu s-a format într-o lună, poate nici într-un an. Este rezultatul unor obiceiuri cultivate în timp și la care creierului îi este greu să renunțe.
Ei, na că am ajuns și la exerciții:
#Abdomene la jumate
Te întinzi pe podea, îndoi genunchii și pui mâinile la ceafă. Icnești și ridici trunchiul doar câțiva centimetri de la podea, revii, și tot așa. Nu faci abdomene din alea complete, în care ridici tot trunchiul de la podea. Le faci numai pe jumate, că așa este mai bine pus accentul pe musculatura abdominală și nici nu stresezi zona lombară.
#Scândurica
Trebuie să stai întins cu fața în jos, spre podea, și să te sprijini pe antebrațe, coate și vârfurile degetelor de la picioare. Pentru început, stai în poziția asta 5 secunde, dar cu timpul trebuie să crești durata progresiv. Dacă o să atingi performanța de a rezista între 30 de secunde și un minut, ești beton de campion.
#Ridicări de picioare
Te întinzi pe podea, cu mâinile pe lângă corp și picioarele lipite. Ridici ambele picioare – menținându-le tot lipite, până fac un unghi de aproape 90 de grade cu trunchiul. Menține poziția cam 3 secunde, apoi coboară picioarele. Repetă. De câte ori te țin puterile.
—
Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoţel ca să primeşti notificări când postăm https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Comentează