SCADE TENSIUNEA Arterială fără Medicamente

Află 8 metode prin care ţii HIPERTENSIUNEA sub control şi ce Alimente trebuie să consumi!
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


Verifică TENSIUNEA Normală şi noile valori recomandate de medici:
https://www.youtube.com/watch?v=NvWozv1jwLw&t=137s&ab_channel=Pacientul2.0

Hipertensiunea arterială este căpetenia legiunilor de factori de risc pentru dezvoltarea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Menținerea ei sub control cu ce și cât a zis medicul să iei, bineînțeles că reprezintă principala grijă. Dar n-ar trebui să fie și singura.

Chiar dacă hipertensiunea este influențată de gene, de afecțiunile renale, de unele medicamente sau de stilul de viață, cel mai invocat motiv de creștere a tensiunii arteriale sunt… nervii. Crizele. Spumele. Isteriile. Mor când îl aud pe câte unul că zice: „Mai lasă și tu nervii, nu te mai aprinde din orice, ca într-o zi o să-ți pocnească ceva la cap. Nu sunt buni nervii ăștia, îți faci rău singură…”
Băi și suntem mulți, câtă frunză, câtă iarbă… I-auzi aici:

Limitează consumul de sare
Asta e prima-prima recomandare! Clorura de sodiu – adevărat – nu e cianură și chiar este esențială pentru multe funcții din organism, inclusiv gestionarea echilibrului fluidelor din sânge, reglând tensiunea arterială. Dar când bagi prea multă, te-ai cufurit în el de echilibru…

Oferă organismului un aport crescut de potasiu
Așa cum prea multă clorură de sodiu, adică sare, face rău, la fel și prea puțin potasiu crește riscul de hipertensiune. Că și el ajută tot la menținerea echilibrului fluidelor și la reglarea tensiunii. De fapt asta contribuie la contrabalansarea efectelor negative ale clorurii de sodiu și păstrează tensiunea într-un interval să-i zicem sănătos.

Străduiește-te să ai o dietă echilibrată
Pe lângă sare și potasiu, tensiunea arterială poate fi influențată și de alți nutrienți. Dieta echilibrată înseamnă alimente cu conținut scăzut de grăsimi, sare și zahăr, multe legume și fructe. S-a demonstrat deja că în vederea reducerii tensiunii arteriale dar și a menținerii ei la un nivel la care să nu fii în primejdie, dieta ideală este cea mediteraneană: tzatziki, saganaki, kali orexi, efharisto poli, parakalo.

Menține-ți o greutate corporală sănătoasă
Menținerea unei greutăți corporale sănătoase este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de gestionarea tensiunii arteriale. Pe măsură ce iei în greutate inima este mai solicitată, lucru care duce la creșterea tensiunii arteriale.
În afară de numărul kilogramelor, ar trebui să fii cu ochii pe talie, pentru că și în numărul de centimetri se citește riscul: peste 102 la bărbați și peste 89 la femei.

Fii activ fizic
Este demonstrat că activitatea fizică aduce beneficii atât corpului, cât și minții, inclusiv un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Face ca inima să devină mai puternică și să fie un fleac pentru ea să pompeze sânge, nemaipunându-se presiune pe artere.

Nu mai fuma
Toți fumătorii știu că obiceiul este dăunător sănătății sub foarte multe aspecte, hipertensiunea și bolile cardiovasculare asociate fiind doar una dintre categoriile de nenorociri care așteaptă la cotitură.

Mai subțire cu alcoolul
Excesul de alcool nu numai că îți crește tensiunea, dar dacă ai și tratament pentru hipertensiune, beutura reduce eficacitatea medicamentelor. O bere pe săptămână (una de 500 ml, nu de doi litri și jumătate la promoție) sau un pahar de vin de 200 ml – tot pe săptămână. Atat. Peace my friend!

Evită declanșatoarele de stres
Întâi identifică-le, ca să știi naibii de ce să te ferești. Ți se înfierbântă capul în traficul aglmolerat? Nu mai circula la orele de vârf. Ai în jurul tău persoane care te enervează? Fluieră împrăștierea! Nu știu, tu trebuie să găsești solutiile prin care să-ți menajezi tensiunea. Ori îți schimbi așteptările, ori te concentrezi pe modul în care reacționezi și faci școală de corecție cu tine.

Cele mai bune 15 alimente pe care să le consume hipertensivii

CITRICE
PEȘTE GRAS
SEMINȚE DE DOVLEAC
FASOLE ȘI LINTE
FRUCTE DE PĂDURE
MORCOVI
ȚELINA(asta fiartă)
ROȘII, BROCCOLI, IAURT GRECESC, SFECLĂ și SPANAC.


Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *