Probleme cu digestia? Iată 7 exerciții pentru o DIGESTIE BUNĂ

Cum să ai o digestie mai bună, de ACASĂ. 2 exerciții de făcut după masă și 5 exerciții de făcut între mese.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Îi mulțumim domnului Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv la centrul medical SuperFit, care a VALIDAT MEDICAL textul acestui video. Pe domnul doctor îl găsiți și pe YouTube: https://www.youtube.com/c/SuperfitDoctorDamian

În primul și în primul rînd, niciodată după masă nu te prăvăli pe canapea.
Mersul pe jos este cea mai simplă, mai comodă și mai plăcută formă de mișcare și cel mai bun antrenament pentru sănătate. Mersul pe jos (dacă se poate în pas vioi, așa, ca și când ai fi primit al 13-lea, al 14-lea și al 15-lea salariu) stimulează contracția intestinelor și deplasarea alimentelor și deșeurilor, ceea ce înseamnă mai puține gaze, deci lipsă balonare. Mai mult, o plimbare scurtă după masă, de 15 minute, ajută și la scăderea glicemiei. Alternativa la plimbări este mersul pe bandă (dacă ai una). Banda de alergare, nu banda de urgență…
Altă formă de mișcare bună de tot este mersul pe bicicletă. Este un exercițiu care asigură trecerea rapidă a alimentelor prin tractul digestiv, și care mai ajută și la reducerea pierderii de apă din intestin odată cu eliminarea scaunelor, ceea ce de asemenea îmbunătășește digestia.
Prea complicat pentru tine să practici aceste tipuri de exerciții fizice? Ba că nu ai bicicletă și nici bandă, ba că nu-ți vine să umbli pe străzi ca o nomadă.
Uite, îți oferim și altă variantă: exerciții de făcut în casă. De făcut în general zic, zilnic, nu neparăt după masă.

1.Sărituri cu coarda
Ia-ți o coardă potrivită (ar trebui să-ți ajungă la umeri atunci când este pliată în jumătate) și sari un sfert de oră. Bine, cu pauze dacă nu te țin puterile.

2.Intinderi
Întinde-te pe podea. Respiră adânc și ridică-ți brațele în sus, astfel încât să fie perpendiculare pe podea. Expiră și ridică trunchiul menținând mâinile ridicate. Apleacă-te apoi, așa încât să atingi cu mâinile degetele picioarelor. Lasă-te ușor pe spate pentru a reveni în poziția inițială. Repetă mișcarea de zece ori, concentrându-te în timpul exercițiului pe respirație.

3.Atingeri alternative ale degetelor de la picioare
Stai în picioare, spatele drept, degetele de la picioare ușor îndreptate în exterior și brațele întinse orizontal. Menține poziția dreaptă a spatelui, răsucește trunchiul spre stânga și cu mâna dreaptă atinge degetul mare de la piciorul stâng. Îndreaptă-te și repetă exercițiul răsucind acum trunchiul spre dreapta, iar cu mâna stângă atinge degetul mare de la piciorul drept. Repetă, alternativ, de câte 10 ori pentru fiecare direcție.

4.Răsuciri
Așează-te întins pe podea, pe spate, cu brațele întinse pe lângă corp. Expiră, îndoaie ambii genunchi și adu-i la piept, apoi răsucește-ți trunchiul spre stânga. Rămâi așa 15 secunde, apoi revino în poziția inițială. Repetă de două ori spre stânga și de încă două ori spre dreapta.

5.Plugul
Stai culcat pe spate, ridică picioarele și du-le peste cap, dar ai grijă să susții cu ambele mâini zona lombară. Încordează mușchii abdominali și păstrează poziția timp de 20 de secunde, inspiră și expiră numai pe nas și în niciun caz nu miști capul dreapta-stânga pentru că îi poți face o nasolie gâtului.

6.Masaj abdominal
Pune palma uneia dintre mâini deasupra buricului, și cealaltă palmă peste ea. Descrie cercuri de la dreapta la stânga, în sensul acelor de ceasornic, mai întai în centrul abdomenului și apoi tot mai largi, spre exterior.

7.Exerciții de respirație
Stai drept! Inspiri și expiri profund și lent, folosindu-te de mușchii abdominali.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:13 Faci exerciții la birou?
00:13 – 00:43 Ce afli din acest video
00:43 – 01:30 Eviți alimentele rele?
01:30 – 02:06 Procesul digestiv
02:06 – 02:40 Nu face asta niciodată!
02:40 – 03:15 Mergi pe jos. Cum te ajută?
03:15 – 03:34 Mersul cu bicicleta. Cum te ajută?
03:34 – 03:58 Exerciții de făcut ACASĂ
03:58 – 04:30 1. Sărituri cu coarda
04:30 – 04:56 2. Întinderi
04:56 – 05:29 3. Atingeri alternative ale degetelor
05:29 – 05:50 4. Răsuciri
05:50 – 06:24 5. Plugul
06:24 – 06:41 6. Masaj abdominal
06:41 – 07:00 7. Exerciții de respirație


#sanatate #romania #dieta
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *