PAPILOAMELE dau Cancer de Piele? Iată CUM SCAPI de ele eficient

Vei afla legătura dintre DIABET, imunitate scăzută și papiloame, dacă faci CANCER de PIELE de la ele și 4 metode să SCAPI DE ELE eficient.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost verificate si VALIDATE MEDICAL de dr. Mihaela Iulia Zaharia, Medic Specialist Dermatolog, căreia îi mulțumim.
Pe doamna doctor o găsiți la Clinica Dermabeauty: https://dermabeauty.ro/
https://www.instagram.com/mihaellazaharia/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Ce cauzează apariția papiloamelor, nu se știe foarte exact. Dar există câteva prezumții de vinovăție: o dată că poate să fie vorba despre infecția cu HPV, virusul papiloma uman. Apoi, papiloamele pot să arate că organismul are rezistență la insulină sau că este vorba despre un sindrom metabolic (este explicația faptului că persoanele cu diabet zaharat și cele obeze au de obicei papiloame). O altă cauză mai poate fi reprezentată de un dezechilibru hormonal (nivel ridicat de estrogen și progesteron), lucru care se întâmplă în sarcină. Sau apariția papiloamelor să fie pur și simplu efectul îmbătrânirii pielii. Stai, stai, stai că mi-am adus aminte: fiind navigator pe internet cred că știi toate mizeriile alea de reclame mincinoase care îți apar pe ecran de te-miri-unde. Și de asemenea cred că ți-a trecut vreodată prin fața ochilor și aia care te îndeamnă să cumperi… nu mai știu ce, că nu mai țin minte, oricum ceva care să te scape de paraziții din tine (viermisori, limbrici sau tenii), pentru că, vezi Doamne, din cauza lor, că te-au năpădit pe dinăuntru, ți-au apărut papiloame pe dinafară. Hai că o știi, sigur o știi, n-ai cum s-o ratezi, că-ți sare în ochi poza aia scârboasă cu un lighean plin de viermi. Stați măi oameni cuminți, nu dați banii pe prostii, luați – nu știu – portocale la copii! Papiloamele n-au nicio legătură cu paraziții intestinali! Ăia care așa încearcă să ne țepuiască sunt niște escroci penali.

Trebuie să precizez faptul că noi ne referim în acest video la papiloamele acestea care sunt la vedere, cum ar veni, care apar cum spuneam pe gât, în zona axilară și în pliurile inghinale. (Bine, cu zona inghinală la vedere nu cred că umblă oamenii simpli, poate doar vedetuțele, că.. na…) Am ținut să precizez acest lucru pentru că mai sunt și papiloamele care se dezvolta pe suprafața țesuturilor umede care căptușesc interiorul corpului, cum ar fi în intestin, căi respiratorii sau tract anogenital.

Deci papiloamele de pe piele sau țesuturi, repet, sunt tumori benigne. Adică nici nu sunt un cancer al pielii și nici nu evoluează în cancer al pielii. Știu că doar auzind „virus HPV” te gândești imediat la cancer, dar nu e cazul. Virusul ăsta are peste 170 de subtipuri, iar cele implicate în apariția papiloamelor (cel mai frecvent subtipurile 6, 7 și 11) sunt cu risc scăzut și NU provoacă leziuni precanceroase. Dar ceva tot provoacă ele, că altfel nu le-am fi băgat în seamă: disconfort. Pe de o parte pentru că fără să vrei le poți leza și pot sângera, și eventual se pot infecta, pentru că provoacă mâncărimi, iar pe de altă parte pentru că sunt inestetice, ce să mai… încolo, încoace.

Specialiștii zic că papiloamele pot să dispară de la sine, fără niciun tratament, dacă sistemul imunitar se învârtoșează nitel. Dacă nu, soluțiile sunt: cauterizare (asta am ales eu), crioterapie (adică înghețarea țesutului), terapie laser (scump maică, scump!) sau aplicare de azot lichid. Eu pot să dau mărturie pentru cum a fost la mine: pentru că papiloamele mele, deși multe, erau mici și erau „cu picioruș” (adică luate cu pensa și trase, se întindeau), nici n-a fost nevoie de anestezie pentru că a durat câte o clipită la fiecare să fie cauterizate. Nu a durut deloc, am simțit doar o foarte ușoară pișcătură. Mai neplăcut a fost mirosul ăla de carne arsă, că parcă pârlea mangalița.
Și încă ceva: nu încercați să stoarceți, răsuciți, rupeți papiloamele. Și să mai știți că vă pierdeți vremea dacă încercați să scăpați de ele cu metode „din popor”, aplicând usturoi, bicarbonat, aspirină pisată, oțet de mere, coajă de banană sau suc de smochine. N-au niciun efect. Sunt niște tâmpenii. Mergi la dermatolog că așa e corect!


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#romania #sanatate #cancer
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *