Operatia de micsorare a STOMACULUI: 3 Mituri demontate de MEDIC

Este chirurgia METABOLICĂ rea pentru orgasnism?
Operația de bariatrie explicată de renumitul Dr. Mihai Ionescu. Video realizat cu sprijinul MEDICOVER.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apasă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:30 Intro
00:30 – 02:00 Chirurgia BARIATRICĂ. Atunci și acum
02:00 – 03:11 Te califici pentru ea? Doctorul Mihai Ionescu explică.
03:11 – 04:40 La ce vârstă o poți face. Medicul explică.
04:40 – 06:00 Scade foamea? Este periculos?
06:00 – 06:49 Ce mănânci după operația de slăbit.
06:49 – 07:36 Cât de mult slăbim?
07:36 – 10:05 Poate vindeca diabetul?
10:05 – 12:00 MITURI demontate


Știți despre ce vorbim azi? Despre gastric sleeve, singura operație la care ăia care avem indicație pentru ea, ne-am dori să aibă loc chiar atunci, în prima zi în care intrăm în cabinetul chirurgului. Am sări peste el, ne-am duce glonț în sala de operații, ne-am trânti pe masă și i-am zice: „Bagă, meștere!” Operația de micșorare de stomac. În ce constă mai exact ca și procedură, cui îi este recomandată, cât durează, dacă există o limită de vârstă până la care se poate efectua, ce beneficii are și încă alte lucruri interesante, am aflat de la domnul doctor Mihai Ionescu, chirurg și coordonator al Departamentului de Chirurgie generală și Metabolică din cadrul Spitalului Medicover.

Acum vreo 15 ani, când chirurgia obezității, sau chirurgia bariatrică, sau chirurgia metabolică (îi puteți spune oricum că tot aia e) a pătruns în România, eu îmi amintesc că primele au dat iama vedetele. Sau, mă rog, pe alea le-am văzut noi tocmai pentru că au expunere. Ce n-am înțeles este de ce aproape că se jurau că n-au făcut operație de micșorare se stomac, de parcă era ceva de rușine. Păi să-mi fi permis eu o operație din asta, nu umblam eu numai cu tricouri cu vedere la cicatrice?! Că atunci, la început, operația asta de micșorare de stomac nu se făcea laparoscopic, cum se face acum: tz-tz-tz, 2-3-hai 4 incizii mici, de juma de centimetru, maaaaxim un centimetru, intră pe-acolo trocarele, face chirurgul treaba, închide și gata, pacientul pleacă a doua zi acasă. Noooo! Operația clasică era cu tăietură de 30-40 de cm pe abdomen… Tranșatul era greu, că la pacientul obez peretele abdominal e țapăn, 10-20 cm de kaiser. Ce win-win? Era chin-chin! Chin pe chirurg să se lupte cu… materialul, chin pe pacient până se recupera.

#operatieslabit #chirurgiemetabolica #medicover

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/ gastric sleeve

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *