Organismul Uman
Misterul OMEGA 3 și 6: Care Acizi Grași sunt buni și care sunt răi
Oi fi eu grasă, dar am o singură formă, însă acizii grași sunt de mai multe forme: sunt acizi grași Omega 3 și acizi grași Omega 6. Ăia Omega 3 sunt ăia care ne ajută să ne echilibrăm nivelul de colesterol, să îl scadă pe cel „rău” și să-l crească pe cel „bun”, dar și să scadă secăturile de trigliceride. Celălalt, Omega 6, este proinflamator și poate duce la creșterea nivelului de colesterol „rău”.
Acum Și-acum vine o întrebare: ne putem asigura necesarul zilnic de Omega 3 doar din alimentație? (Apropo, lasă-ne un comentariu în care să ne spui dacă mănânci zilnic măcar unul dintre alimentele enumerate. Da’ sincer!) Adevărul este că nu, nu putem. Aș spune că nici dacă vrem! De aia există suplimente. Există uleiurile de pește, capsulele cu ulei de pește și pentru copii preparatul sub formă de peștisori cu textură gumată.
Când alegi un supliment de Omega 3, întâi să citești eticheta, pentru că de acolo afli cărei afecțiuni îi este recomandat și în ce doză. Un supliment bogat în DHA, de exemplu, ajută la maturarea cerebrală, iar unul bogat în EPA este potrivit pentru o persoană care are afecțiuni cardiovasculare sau este predispusă la ele. Mai sunt importante încă doua aspecte: concentrația de DHA și EPA să atingă împreună 1000 mg, iar uleiul să fie de o puritate înaltă, ca să nu băgăm în organism și mercur. Garanția respectării acestor condiții o oferă brandurile norvegiene, cu tradiție, că ăștia sunt fierți pe uleiul de pește, îl dau pe gât direct din clondir cum bem noi dintr-o răsuflare sticluța de chefir… Dar cum așa exemple la noi nu sunt destule, mai simplu cred că este noi să luam capsule. Uite cine, ce și cum, ne spune doamna doctor, oricum.
Mai este de adăugat că administrarea de Omega 3 în timpul sarcinii ajută, potrivit celor mai recente studii, la maturarea cerebrală și creșterea IQ-ului copilului, iar în timpul alăptării la transmiterea de nutrienți. Inclusiv în diversificare este benefic, uleiul de pește putând fi adăugat în preparate, iar după vârsta de 3 ani oferit sub forma peștișorilor gumați. Luați la mama și mestecați! Și apropo de maturare cerebrală, s-a demonstrat că uleiul de pește ar putea avea un impact semnificativ în cazul copiilor cu autism. Nu doar juniorii ci și seniorii au de câștigat de pe urma Omega 3, pentru că au nevoie și ei de un ajutor suplimentar pentru funcționarea optimă a creierului. Mulțumesc anticipat peștelui!
—
Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
#sanatate #omega3 #romania
Comentează