Lista Alimentelor INTERZISE pe caniculă (+ 18 indicate)

Ce alimente fac canicula și mai GREU de SUPORTAT și pe care e bine să le consumi.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Îi mulțumim domnului Dr. Șerban Damian, nutriționist, care a VALIDAT MEDICAL textul acestui video. Pe domnul doctor îl găsiți și pe YouTube:
https://www.youtube.com/c/SuperfitDoctorDamian

Multe dușuri, multă apă băută, prosoape ude pe gât. Cam astea sunt opțiunile celor care nu au aparat de aer condiționat. Ei, află că și ceea ce mananci când este vipie afară poate face diferența în ceea ce privește felul în care suporți căldura ucigașă. Asta pentru că există anumite alimente care deshidratează organismul și s-ar putea să nici nu știi că o fac. Vorbim mai ales despre alimentele bogate în zahăr, proteine și fibre, pentru care organismul folosește multă apă pentru a le metaboliza, epuizandu-și rezervele. Să vedem care sunt alimentele de care trebuie să te ferești.

Carne
Corpul are nevoie de proteine, indiferent de vreme, într-adevăr, dar acestea sunt mai greu de digerat și provoacă termogeneză, ceea ce îți crește temperatura. Dacă cea mai mare luptă pe care o duci cu tine este să eviți carbohidrații (pe motiv de dietă), să știi că pe caldură ei sunt mai ușor de digerat decât carnea și e mai puțin probabil să-ți crească temperatura corporală.

Înghețată
Dacă până acum nu m-ai disprețuit, ăsta e momentul cel mai potrivit. Dar măcar ascultă-mă până la capăt. Înghețata – alimentele reci, în general – acționează împotriva ta atunci când încerci să te răcorești. Pentru că înghețata scade rapid temperatura internă, organismul reacționează în mod exagerat și răspunde cu o creștere a temperaturii. Așa se face că îți va fi mai cald după ce ai mâncat înghețată decât îți era înainte. Același lucru este valabil și atunci când bei apă rece sloi.

Alimente foarte procesate și bogate în zahăr
Ciocolata, gogoșile, brioșele, pâinea, pastele și cerealele sunt alimente pentru care organismul are nevoie de multă apă pentru a le metaboliza. Și îți consumă rezervele.

Mango
Ei, nu că ar fi un fruct comun la noi sau că ar avea un preț pe care și-l permite multă lume, dar zic așa, să știi: mango face parte dintr-un grup de alimente care au capacitatea de a elimina apa din organism și prin urmare consumul acestuia ar trebui evitat în perioadele caniculare.

Fenicul, anghinare, sparanghel, ceapă, ghimbir, pătrunjel
Ca și mango, și acestea sunt tot alimente cu efect diuretic.

Condimente
Orice preparat picant este contraindicat pe căldură deoarece crește temperatura corpului și acționează ca un vasodilatator, putând accentua amețeala și slăbiciunea, simptome oricum frecvente când e foc și pară-n termometre.

Chiar dacă nu sunt alimente ci băuturi, mă simt obligată să reamintesc faptul că nu e deloc o idee strălucită să consumi alcool, cafea, băuturi carbogazoase, ceaiuri diuretice sau care conțin cofeină. După o bere-ți plouă-n gură? Dar știi că nu ajuta decât la… circuitul apei în natură?
V-ați săturat de înjurat? Hai să vedem atunci și ce e bine de mâncat:

Castraveți – sunt legumele cu cel mai mare conținut de apă: 97%.
Ridichi – 95% apă și în plus calciu și magneziu.
Țelina – tot 95% apă. Ronțăie. Sau te adapă.
Andive – aproape 95% apă și ele.
Salată verde
Roșii – sunt sigură că-i titulară și o consumi întreaga vară! Foarte bine. Are 94% apă.

Atât îți zic: să nu te lași! Rupe-i pe morcovi și pe ardeii grași. Și lista fructelor care oferă un nivel înalt de hidratare: căpșuni, pepene (și roșu, și galben), afine, mure, ananas, portocale, mere, pere, prune și cireșe.
Ciorbele și supele sunt și ele recomandate consumului în vremuri fierbinți, și de copii, și de părinți, pentru că hidratează organismul.Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 01:33 Soluții pentru căldură
01:33 – 02:10 INTERZISE: Carne
02:10 – 02:48 Înghețata și alimentele RECI
02:48 – 03:06 Procesate și bogate în ZAHĂR
03:06 – 03:25 Mango
03:25 – 03:35 Listă de alimente cu Efect Diuretic
03:35 – 03:49 Condimente
03:49 – 04:22 Alcool, cafea, băuturi carbogazoase
04:22 – 05:14 Legume Indicate
05:14 – 05:50 Fructe Indicate


#dieta #sanatate #alimentecanicula

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *