Lista alimentelor cu Zahăr Adăugat + cele FĂRĂ Zahăr Adăugat

Ce trebuie să adaugi în alimentație, unde e ascuns mult ZAHĂR și cât e nevoie să mănânci.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Link către VIDEO despre DEPENDENȚA de ZAHĂR: https://www.youtube.com/watch?v=cCj6iQGnggQ&t=38s

Îi mulțumim domnului Dr. Șerban Damian, nutriționist la Centrul Medical @Doctor Damian , care a VALIDAT MEDICAL textul acestui video. Pe domnul doctor îl găsiți și pe YouTube: https://www.youtube.com/c/SuperfitRomania

„Pentru sănătatea dumneavoastră evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi.” Inspirați de acest mesaj de interes public pe care l-am auzit de-atâtea ori la radio sau televizor încât nu ne mai încape în urechi că-s deja pline de el, am zis și noi să îți trântim pe masă-un maldăr de alimente fără zahăr.
Știm, suntem conștienți că zahărul e pretutindeni, în aproape toate alimentele procesate și ambalate. Că este adăugat chiar și în produse la care, teoretic, nici nu te-ai așteptat. Dar nu este trecut pe etichetă neapărat ca zahăr ci ca glucoză sau dextroză. Tot un drac… Uite, pâinea integrală de exemplu. Zici că mănânci pâine integrală că e sănătoasă, dar din păcate conține și zahăr. Alt exemplu: muștarul. Te așteptai? Când micul prin muștar îl tălăveai? Și exemple încă mai sunt. Maioneza, ketchup-ul picant, biscuiții sărați, conservele de file de hering în sos de roșii, cipsurile și costița afumată, pasta de tomate și iaurturile cu fructe, sticks-urile cu sare și untul de arahide, musli și batoanele proteice, sosul de usturoi și supele instant, legumele conservate și pateul de ficat. Spune drept, când cumperi, citești eticheta la toate? Așa scrupulozitate?!
Specialiștii în nutriție susțin că o persoană care face mișcare ar trebui să consume cam 20 de grame de zahăr adăugat pe zi. Asta însemnând că trebuie luat în calcul și zahărul care se găsește în alimente, fățiș sau ascuns. Despre obiceiurile de consum ale românilor vorbesc statisticile, în 2018 „țara noastră-i țara noastră/dulce pajiște albastră” aflându-se pe primul loc în Europa la consumul de zahăr, cu 30 kg pe an pe cap de locuitor, cifră de două ori mai mare decât media europeană.
Vrei să încerci să reduci drastic cantitatea de zahăr din dietă. Bravo ție! Că de tot n-o să poți să-l scoți, resemnează-te. Suntem de partea ta în acest demers și îți spunem care sunt alimentele care nu conțin zahăr adăugat ci doar zaharuri. Zaharurile fiind o clasă de carbohidrați simpli și compuși care se regăsesc în mod natural în alimente (fructe, legume, brânzeturi), alături de proteine, grasimi, vitamine, minerale și fibre. Zaharurile au roluri importante în organism, asigurându-ne sursa de carbohidrați și necesarul energetic pentru o funcționare optimă a acestuia. Ei, dacă te mai ține vitejeasca hotărâre și ești fiert pe scosul zahărului din dietă, pune alimentele astea pe care o să ți le zic pe listă, și când mergi la cumpărături, în astea să te înfigi, lasă vechile apucături.


00:00 – 00:57 Pentru Sănătatea Dumneavoastră
00:57 – 01:59 Unde se asunde ZAHĂR?
01:59 – 02:39 Cât e voie să mănânci
02:39 – 03:39 Zahăr natural. Zaharuri
03:39 – 07:48 Ce alimente să cumperi



Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

#zahar #sanatate
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *