Iată ce pot ascunde problemele de MENSTRUAȚIE

Ce spun CULOAREA și CONSISTENȚA menstrelor despre sănătatea ta, dar și frecvența, dimensiunea cheagurilor, lipsa menstrelor și intensitatea DURERILOR din timpul Ciclului Menstrual.

VIDEO despre MENOPAUZĂ: https://www.youtube.com/watch?v=W1ycOavX0Xs&t=201s

Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de dr. Diana Mihai, medic specialist Obstetrică – Ginecologie si fondatoarea Ladies Excellece Clinic: https://leclinic.ro/
https://drdianamihai.ro/despre-mine/

Flux sanguin redus și diluat
Ar putea fi vorba de anemie. Ar putea insemna si ca esti insarcinata sau rezerva ovariana scazuta si risc de menopauza prematura (chiar si inainte de 30 de ani)

Flux sanguin abundent și prelungit
Fluxul menstrual abundent sau prelungit, care durează mai mult de o săptămână, ar putea fi semnul sindromului ovarelor polichistice sau al unei disfuncții tiroidiene (tiroidă hiper sau hipoactivă). Cel mai frecvent insa este vorba despre polipi uterini sau fibroame uterine.

Sângerări între menstre (așa numitul spotting)
Sângerările între menstre, chiar ușoare, sub formă doar de pete, pot avea cauze lesne de tratat, dar pot ascunde și condiții patologice severe. Ies din discuție sângerarea fiziologică de la debutul vieții sexuale și cea de ovulație, de la mijlocul ciclului menstrual.
ACESTE SANGERARI INSA SUNT SEMNUL CEL MAI FRECVENT IN INFECTIA HPV si leziunile colului uterin.

Cicluri menstruale neregulate
Femeile cu cicluri menstruale neregulate, în special cele mai lungi de 40 de zile, de multe ori au Ovare MICROPOLICHISTICE.
Acestea sunt susceptibile si de diabet de tip 2.

Durere menstruală intensă
Dacă brusc apar dureri intense în zona lombară sau pelviană în timpul menstruației, ar putea fi vorba de endometrioză, o afecțiune în care țesutul uterin ajunge în cavitatea pelviană și aderă la organele din apropiere, cum ar fi ovarele, trompele uterine și chiar rectul.

Lipsa menstrelor
În perioada sarcinii și a menopauzei e normal ca menstrele să lipsească. Dar atentie la SARCINA EXTRAUTERINA sau CHISTURILE OVARIENE. În rest, când menstrele lipsesc lipsește și estrogenul pentru că ovarele nu îl mai produc, iar nivelurile scăzute de estrogen pot crește riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral și osteoporoză.

Menstre neregulate sau ocazionale
Ani de zile de menstruații neregulate sau ocazionale ar putea fi semn de ovare micropolichistice sau insuficiență ovariană primară (sau prematură), adică pierderea funcției ovariene normale înaintea vârstei de 40 de ani.

Menstre care conțin cheaguri mari
Prezența cheagurilor în timpul menstrelor nu este ceva nefiresc. În timpul menstrei, mucoasa care căptușește uterul (endometrul) se rupe și se elimină, și odată cu ea se rup și vasele mici de sânge.
Ia să vedem ce culori pot fi observate și ce înseamna ele pentru sănătate:

Roșu aprins: este adesea întâlnit în primele zile de sângerare, fiind un sânge nou, care a trecut mai recent din vagin. Este ceva obișnuit și normal pentru femeile care se confruntă cu crampe menstruale să elimine sânge de această culoare.

Roșu închis: Sângele devine mai închis la culoare pe parcursul menstrei. Pe măsură ce sângele mai vechi, din părțile mai profunde ale mucoasei uterine, este eliminat, sângerarea încetinește și până la urmă se oprește.

Roz: este rezultatul amestecului dintre o sângerare ușoară și secrețiile vaginale, care sunt albe. Menstrele reduse cantitativ, de asemenea, pot avea culoare roz, situație în care se înscrie și folosirea metodelor contraceptive.

Gri: în acest caz se schimbă treaba, pentru că scurgerile vaginale de această culoare indică cel mai frecvent o infecție vaginală bacteriană, numită vaginoză bacteriana și trebuie tratată, fără nicio îndoială.



Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:39 Subiect TABU
00:39 – 01:36 Menstruația – Indicator al Sănătății
01:36 – 02:18 Ce indică dereglările
02:18 – 02:42 Flux sanguin Redus și Diluat
02:42 – 03:01 Flux Abundent și Prelungit
03:01 – 04:06 Sângerări între menstre
04:06 – 04:29 Clicluri menstruale Neregulate
04:29 – 04:46 Durere Intensă
04:46 – 05:20 Lipsa menstrelor
05:20 – 05:46 Menstre Neregulate sau Ocazionale
05:46 – 06:31 Cheaguri MARI
06:31 – 08:17 CULOAREA MENSTRUAȚIEI – Ce spune despre Sănătate?


#sanatate #menstruatie #romania
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *