Iată ce Efecte poate produce Grăsimea de pe BURTĂ

Și tu ai grăsime pe burtă? Oare e inofensivă? Hai să aflăm ce efecte poate produce grăsimea de pe burtă, chiar dacă e puțină! Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna Elena Țambrea, medic nutriționist. Mai multe informații aici despre dna dr aici: https://www.instagram.com/dr.elenatambrea/?igsh=cHZwbDRua25xeHZ0

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Iată aici un video despre 9 lucruri care NU TE LASĂ SĂ SLĂBEȘTI: https://youtu.be/1wlxf0VueAk?si=383KhgLzMSYBum2B

Dacă ai încercat să dai burta jos, probabil că ai observat că lucrul ăsta este foarte greu. Că grăsimea de pe burtă nu se dă dusă cu una – cu două și asta enervează tare de tot, că ți se pare la un moment dat că degeaba regim, degeaba sport. Nu sunt degeaba dacă îți faci cât poți de serios treaba. Schimbările profunde în stilul de viață care te-au adus în situația DIN față, ajută la reducerea nivelului de grăsime abdominală și la îmbunătățirea sănătății generale. Dar ce face să crească burtica, uite, îți spune acum Lăurica.

Alimentația bogată în calorii este prima cauză la care se gândește toată lumea când se vorbește de grăsimea de pe burtă. Și este adevărat: că dacă ne apucăm strașnic de mâncat și consumăm mai multe calorii decât ardem, se stochează grăsime. Alimentele bogate în grăsimi (și în special grăsimile trans), alimentele bogate în zahăr și cele procesate, astea ne umflă burdihanul și când cădem pe spate dăm din picioare ca gândacii răsturnați, de e nevoie de ajutor ca să fim ridicați. Astea de le-am zis, alimentele bogate în zahăr și cele procesate mai și încetinesc metabolismul și te împiedică să slăbești.

Lipsa activității fizice – al doilea element care crește burtica dacă nu ești atent. Dacă nu ești atent la raportul ăla: cât mănânci și cât arzi. Și cercul vicios arată așa: nu faci mișcare – te îngrași, te îngrași – ți-e greu să faci mișcare.

Dacă între consumul de alcool și nivelul de grăsime subcutanată cercetările nu au găsit nicio legătură evidentă, află că între nivelurile mai mari de grăsime viscerală (indiferent de indicele de masă corporală) și consumul de alcool în exces, rezultatele cercetărilor au fost un succes. Adică, mai pe înțeles, poți să ai o greutate normală, poți să fii chiar schilod, dar dacă o iei des la bord, burta aia… supranaturală e grăsime viscerală! Pam, pam!
Altă cauză pentru grăsimea abdominală este stresul. Ce se întâmplă: un hormon numit cortizol ajută organismul să controleze stresul și să-i facă față. Când o persoană se află într-o situație periculoasă sau e sub presiune înaltă, corpul eliberează cortizol, impactând metabolismul. Când se simt stresați, cei mai mulți oameni mănâncă, iar cortizolul se ocupă ca acele calorii în exces să fie stocate în jurul abdomenului, că dupa mintea lui o să-i trebuiască mai târziu omului.

Alte cauze de acumulare grasime abdominala: fructe consumate seara si alimentele fara zahar, indulcite cu fructoza (pt diabetici sau tipil “0 zahar”); fructoza este transformata de ficat direct in grasime abdominala + la lipsa somnului, determina secretie mare de cortizol, hormonul stresului care stimuleaza corpul sa stocheze energie (pe care o pierdem prin deficit de odihna) sub forma de grasime abdominala.

Problemele cu somnul, mai precis somnul insuficient, are și el legătură cu grăsimea viscerală.

Și în documentarea mea am mai găsit că și genetic te-oi fi pricopsit… Există unele dovezi că genele unei persoane pot juca un rol în predispoziția la obezitate. Oamenii de știință cred că genele pot influența și comportamentul, și metabolismul, și riscul de a dezvolta boli asociate obezității.


Excesul de grăsime de pe burtă crește riscul de boală de inimă, atac de cord, hipertensiune, accident vascular cerebral, diabet de tip 2, probleme hepatice, astm, cancer mamar, cancer de colon și demență. Pe de altă parte, grăsimea care se acumulează în șolduri și fese (nu pe burtică) nu numai că poate fi mai puțin dăunătoare, dar poate proteja împotriva acestor probleme medicale. Cu alte cuvinte, două persoane care au fix aceeași greutate pot avea riscuri dramatic diferite de a dezvolta boli cardiovasculare și diabet, în funcție de locul în care se depune grăsimea în corpul lor.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

#sanatate #dieta #romania
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *