GRĂSIMEA de pe ORGANE. De ce e periculoasă și Cum Scapi de ea

Afli cum MĂSORI de Acasă grăsimea de pe organe, valorile periculoase, o REȚETĂ de băutură pentru reducerea grăsimii și alte metode să SCAPI de ea.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Cine vrea să știe exact-exact dacă are grăsime viscerală sau cât de multă a acumulat, poate afla doar la un RMN sau CT, dar cine Doamne iartă-mă dă o gălăgie de bani pe o investigație din asta imagistică, pentru care nu cred că vreun medic dă bilet de trimitere ca să-ți fie decontată.
Adevărat vă zic vouă, grăsimea viscerală este o grăsime… activă. Adică nu doar stă acolo și dospește. Face prostii. Influențează modul în care funcționează hormonii în organism, produce mai multe proteine care inflamează țesuturile și organele, îngustează vasele de sânge și face ca asta să crească tensiunea arterială și s-o mai dai și în alte alea. Acumulându-se în abdomen, cum am zis, grăsimea viscerală este aproape de organe vitale din organism, cum sunt ficatul, pancreasul și intestinele. Cu cât cantitatea de grăsime viscerală este mai mare, cu atât riscul unor complicații de sănătate precum diabet de tip 2, boli cardiovasculare, afectarea colecistului, cancer colorectal sau de sân, este mai mare. Riscul, nu sânul. Și tot de acumularea acestei grăsimi sunt legate hipertensiunea, accidentul vascular cerebral, bolile autoimune, boala Alzheimer și Parkinson.
La CT și RMN zici că n-ajungi. Și cum afli, atunci, dacă ai grăsime pe organe?
Dimensiunea taliei. Este o modalitate ușoară de a obține o estimare aproximativă și se consideră că până una-alta este cel mai fidel parametru. Ia metrul sau ruleta și măsoară-te în jurul taliei, deasupra buricului. Nu trișa, nu suge burta! Intră la idei dacă ai mai mult de 88 de cm (la femei) și 102 la bărbați. Nu pot să vă spun să nu vă-ngrijorați… Acuma, am stat eu și m-am gândit: na, fiecare cum e construit. Că unul e mai scund și altul mai înalt și poate cu talia nu s-a încadrat. Auzi ce-am aflat: ca să fie și mai corect, socotești așa: ca talia să fie mai mică decât jumătatea înălțimii… tale. Ai 1,72 m (adică 172 de cm, aș vrea eu!), atunci în talie trebuie să ai cel mult 86 cm. Te-ai prins, da?
Indicele de Masă Corporală. E și el de luat în seamă. Găsești pe net calculatoare automate (nu calcula tu că poate n-ai fost bun la mate). Dacă e între 25 și 30, clasa n-o treci. E supraponderalitate, e grăsime pe săturate.
Raportul dintre șolduri și talie este o altă metodă prin care poți să afli dacă depozitul de grăsime viscerală e aprovizionat. Hai încă o dată la măsurat. Acum treci centimetrul peste șolduri și vezi acolo ce-ți dă. Împarte cât ai în talie la cât ai în șolduri. Dacă ești femeie și îți iese mai mult de 0,85 sau ești bărbat și mai mult de 0,95 ți-a dat, le ai pe depozit.
Forma corpului. Locul în care corpul tinde să stocheze grăsimea poate oferi un indiciu că este vorba despre grăsimea viscerală. Dacă ai forma corpului tip măr în majoritatea cazurilor înseamnă multă grăsime viscerală. Modelul mere de Voinești la bărbați îl întâlnești, mai des. Femeile în schimb sunt mai predispuse să aibă corpul în formă de pară (soiul Conferance, cu șolduri și coapse mari, pe balans). Cercetările arată că grăsimea din partea superioară a corpului este mai periculoasă pentru sănătate decât cea din partea inferioară, ăsta putând fi si unul dintre motivele pentru care femeile în general sunt mai longevive decât bărbații.
Și chiar dacă nu o să faci un RMN pentru măsurarea grăsimii viscerale, eu îți dau informația doar ca să o ai la matale. Rezultatul acestei scanări se va situa undeva pe o scară de la 1 la 59. Nivelul de grăsime viscerală ar trebui să fie sub 13 ca să se considere că ești OK. Însă dacă valoarea este peste 13, înseamnă că trebuie să te gândești să faci schimbări în dieta și stilul tău de viață.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 01:02 Ce afli din acest video
01:02 – 02:46 Cum te afectează Grăsimea Viscerală
02:46 – 04:34 Cum MĂSORI grăsimea viscerală. Valorile corecte
04:34 – 06:03 Forma corpului
06:03 – 07:36 Cum SCAPI de ea? – 3 soluții
07:36 – 09:09 Rețetă de băutură – scade grăsimea viscerală, colesterolul și trigliceridele


#sanatate #grasimeviscerala #romania
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *