FIBRILATIE ATRIALA: 5 simptome + Tratament Explicat

 

Fibrilația atrială NU prezintă întotdeauna SIMPTOME și poate duce la Accident Vascular Cerebral.
Medicii CARDIOLOGI EXPLICĂ cum o depistăm și descriu cu imagini TRATAMENTUL.
Dr. Ștefan Bogdan (Medic Primar Cardiolog, supraspecializat în electrofiziologie), Dr. Cosmin Mihai (Medic primar Cardiologie), Laura Bogaciu (jurnalist).

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apasă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Fiind vorba despre un ritm cardiac neregulat și uneori foarte rapid, termenul pe care cei mai mulți dintre noi îl folosim este cel de „palpitații”.
Când inima bate normal, pereții ei musculari se strâng – se contractă – pentru a pompa sângele în corp. Apoi se relaxează, ca inima să se poată umple din nou cu sânge. Acest proces se repetă de fiecare dată când inima bate. În fibrilația atrială, camerele superioare ale inimii (atriile) se contractă aleatoriu și uneori atât de repede încât mușchiul inimii nu se poate relaxa corespunzător între contracții, lucru care reduce eficiența și performanța inimii. Fibrilația atrială apare atunci când impulsurile electrice anormale se declanșează brusc în atrii și depășesc stimulatorul cardiac natural al inimii, care nu mai poate controla ritmul. Și asta face ca frecvența pulsului să fie neregulată, ca și când ar fi turbată. (Pulsul devine la fel de nebun și cand exagerezi cu alcool, cafea, energizante, tutun.)
Fibrilația atrială poate fi definită în diferite moduri, în funcție de gradul în care te afectează. Dacă episoade din astea sunt ocazionale, vin și trec în 48 de ore fără să iei vreun medicament, aia e fibrilație atrială paroxistică. Când se îngroașă gluma și un episod durează mai mult de 7 zile (sau mai puțin pentru că iei tratament cu medicamente sau cu șocuri electrice), aia se cheamă că e fibrilație atrială persistentă. Când e prezentă tot timpul, aia e fibrilație atrială permanentă, iar dacă ești cu ea pe combinație de mai bine de un an, e încadrată ca fibrilație atrială de lungă durată.


00:00 – 01:05 Inima BATE neregulat și rapid.
01:05 – 01:41 La cine poate să APARĂ?
01:41 – 03:26 CUM și DE CE se întâmplă
03:26 – 04:26 Poate să NU aibă SIMPTOME!
04:26 – 05:25 Duce la AVC. Medicul CARDIOLOG explică
05:25 – 06:36 Examinare la MEDICUL de FAMILIE
06:36 – 08:15 Opțiuni de TRATAMENT. Șocuri electrice?
08:15 – 10:52 Cum se VINDECĂ. Cardiologul explică


#inima #palpitatii #fibrilatieatriala

Surse:
https://www.hopkinsmedicine.org/
https://medicina-interventionala.ro/
https://www.csid.ro/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *