Organismul Uman
Efectele GRIPEI după 50 de ani
Mai multe informații în emisiunea LIVE: https://www.facebook.com/Pacientul20/videos/1493878264564975
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
Capitole:
00:00:00 A îmbătrânit Laura?
00:00:21 Ce Afli din Video
00:00:45 Gripa NU e o Răceală. Cum?
00:01:30 Ce COMPLICAȚII dă Gripa. Când e Deces
00:02:14 EXPLICAȚIA MEDICULUI
00:02:50 Ai peste 50 de ani? Tratamentul adaptat, cum funcționează
00:03:54 Variantele de Tratament EXPLICATE de MEDIC
00:04:36 Ce avem de făcut + Varianta GRATUITĂ
00:05:49 Poezie
Gripa poate să dea complicații urâte. Într-un procent destul de important complicații care pot fi pulmonare. De exemplu pneumonia este extrem de frecventă în gripă. De asemenea, sunt complicațiile neurologice. Sunt forme severe de gripă, când pacientul ajunge în terapie intensivă, cu infecție generalizată, care înseamnă afectare multiorganică. O astfel de complicație (știu că sună urât) este în stare să ne bage-n pământ. Ce să o mai dăm cotită, când e treaba dovedită… Așadar, acele categorii de persoane sunt vulnerabile, sunt predispuse, sunt la risc de a face o formă severă de gripă. De ce? Pentru că sistemul lor imunitar nu mai este la fel de echilibrat fiindcă în timp s-a deteriorat. Vă explică domnul dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, director medical al Institutului Național de Boli Infecțioase Profesor doctor Matei Balș, ce este de explicat.
Știți, auziți în fiecare an de vaccinarea antigripală. Și unii nu credeți că e vreo mare scofală. Fiindcă v-ați pierdut încrederea în vaccinuri, în pandemie, nu-i așa? Dar cum naiba se face că înainte de pandemie, pe vaccinul antigripal era bătălie?! Și nu că nu îl mai găseai la medicul de familie, gratuit, dar nici pe bani, în farmacie! Nu vă mai aduceți aminte, nu-i așa? Da, da…
Vaccinul antigripal a fost, este și o să mai fie și de-acum înainte, cea mai eficientă metodă de prevenție. Și principiul lui este unul simplu de tot. Îți determină organismul să producă anticorpi împotriva virursurilor gripale. La categoriile de persoane despre care am zis, adică la cele peste 60 de ani și cele care suferă de boli cronice, la care sistemul imunitar este slăbit, răspunsul organismului la vaccinul antigripal nu o să fie ca la un tânăr de 20 de ani, să zicem. Nu va produce o armată de anticorpi, ca la el. Mai pe… sărăcie, nițel. Înțelegi? Și-atunci, pentru ele este nevoie de o variantă mai bună când vorbim de vaccinare antigripală, de o variantă mai puternică, una care să-i poată proteja așa cum au nevoie. Și aici intervine noutatea pe care am aflat-o și v-o zic, că nu țin numai pentru mine nimic. Dar îl las pe domnul doctor Adrian Marinescu să v-o spună chiar dânsul:
Bun. Dar cine și cum? Orice medic specialist, nu doar medicul de familie, orice medic specialist care are un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate poate să prescrie varianta potrivită pacientului de vaccin. Varianta standard, aia obșnuită, sau cea de tip High Dose. Adică aia mai performantă. Dacă ai peste 65 de ani, dacă suferi de o boală cronică sau ești însărcinată, îl primești compensat. 100%. Adică gratis. (Dacă nu te califici, dar vrei să-ți faci vaccin antigripal, că vrei să fii un fel de Ducipal, îl cumperi pe banii tăi.) Iei rețeta de la medic, te duci și îl ridici din cea mai apropiată farmacie, apoi mergi la medic să ți-l facă. Dacă nu poți să te întorci la medic ca să te înțepe și îl duci acasă, trebuie să îl transporți corespunzător, în gentuță frigorifică. Dacă e ger afară și stai aproape, să zicem că se poate și fără geantă frigorifică. Acasă, la fel, îl păstrezi în frigider până ajungi să ți-l facă o persoană specializată, un cadru medical. Dar nu-i bine să aștepți până vine frigul ca să-ți faci vaccinul, adică să nu stai până la Crăciun. Că zice domnul doctor Marinescu că gripa vine acum, și e de de preferat să te vaccinezi din octombrie, că oricum vaccinului îi trebuie vreo două săptămâni până să aibă efectul scontat. Că doar vrei să te găsească protejat
—
Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
#sanatate #gripa
Comentează