De ce apare INFLAMAȚIA în corp. Tratamentul explicat

Cum scazi inflamația și ameliorezi DUREREA, care sunt semnele cheie și tipurile de inflamație. Mai afli cum să tratezi inflamațiile și de ce să NU pui GHEAȚĂ.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de Dr. Daciana Toma, medic de familie.

Există cinci semne cheie ale inflamației acute:
Durere: poate apărea în mod continuu sau doar la atingerea zonei afectate.
Înroșire: are loc din cauza unei creșteri a aportului de sânge la capilarele din zonă.
Pierderea funcției: pot exista dificultăți în mișcarea unei articulații, în respirație sau în perceperea mirosului.
Umflături: dacă se acumulează lichid se poate dezvolta un edem.
Căldură: creșterea fluxului sanguin poate face ca zona afectată să fie caldă la atingere.

Totuși, aceste semne nu sunt întotdeauna prezente sau nu sunt perceptibile, uneori inflamația fiind “silențioasă”, fără simptome. O persoană se poate simți, de asemenea, obosită, în general indispusă și poate avea febră.

Simptomele inflamației acute durează câteva zile.
Inflamația cronică: se poate manifesta luni sau ani de zile și are – sau poate avea – legătură cu diverse boli, cum ar fi: diabetul, bolile cardiovasculare, artrita și alte boli ale articulațiilor, alergiile, boală pulmonară obstructivă cronică, psoriazisul sau boli autoimune (artrita reumatoidă, etc).
Simptomele vor depinde de afecțiune, dar frecvent includ durerea și oboseala.

Așadar, cauze de inflamație sunt 1: traumatismele (lovituri, căzături, arsuri), 2: contactul cu o substanță chimică sau cu un alergen (acul albinei, praf, ambrozie, polen, unele alimente și medicamente) și, 3. reacțiile autoimune, și 4 3: infecțiile. Infecțiile care pot duce la inflamații sunt toate bolile aleaDe cele mai multe ori, bolile care se termină cu „ită” – bronșită, sinuzită, apendicită, amigdalită, pielonefrită, colită, hepatită, cervicită, parodontită și care or mai fi, au la bază inflamații generate de infecții.

Tratamentul inflamației depinde de cauză și de gravitate. Când inflamația nu este produsă de o infecție bacteriană, sigur adesea nici nu este nevoie de vreun tratamentantibiotic!. Dacă e doar durere, se prescriu analgezice (sfântul paracetamol) care vor ameliora durerea dar nu vor reduce inflamația, permițându-i să-și continue rolul ei în vindecare.. Uneori, însă, netratarea inflamației poate duce la simptome care pun viața în pericol. În timpul unei reacții alergice, de exemplu, se poate produce o inflamație severă a căilor respiratorii, care se „închid”, făcând imposibilă respirația. De aceea este esențial pentru persoanele care știu că au o alergie, să aibă asupra lor în permanență tratamentul (a. Antidotul la o astfel de reacție).
Tot pentru ameliorarea durerii dar și pentru reducerea inflamației și a febrei (dacă e cazul) se mai administrează antiinflamatoare nesteroidiene. Celebra aspirină și Mult-Prea-Înghițirea-Sa ibuprofenul. Chiar dacă se pot cumpăra la liber, e de preferat să fie utilizate doar dacă le recomandă medicul, și în niciun caz pe termen lung, pentru că nu sunt chiar așa de nevinovate când e vorba de efecte adverse.

Corticoterapia (administrarea de corticosteroizi) reprezinta un alt tip de tratament de combatere a inflamatiei. Este eficient in gestionarea unor afectiuni precum artrita, arterita, dermatita, hepatita, boala inflamatorie intestinala, lupusul sistemic, astmul sau reactiile alergice.
Utilizarea corticosteroizilor este totusi o arma cu doua taisuri, iar administrarea pe termen lung poate fi dăunătoare. Bine că nu se eliberează fără rețetă și n-ai cum să faci rost de ele dacă nu ți le-a prescris medicul după ce a pus în balanță beneficiile și riscurile.
Când inflamația este produsă de o infecție bacteriană sau fungică (BACTERIANĂ SAU FUNGICĂ, NU VIRALĂ!!!) tratamentul este cu antibiotice sau antifungice.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 01:09 Ajută, de fapt, la vindecare
01:09 – 01:43 Tipuri de inflamație
01:43 – 03:06 Care sunt semnele?
03:06 – 03:55 Inflamația NU este mereu infecție!
03:55 – 04:49 Care sunt CAUZELE
04:49 – 07:41 Tratamentele – explicate
07:41 – 09:14 câteva remedii naturale
09:14 – 10:27 NU se aplică GHEAȚĂ!


#sanatate #romania #inflamatie

photo created by freepik: www.freepik.com

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *