Curățarea COLONULUI: 5 Mituri și singura metodă corectă

Când și cum trebuie curățat colonul, care sunt BENEFICIILE și 5 lucruri pe care să NU le faci!
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Îi mulțumim domnului Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv la centrul medical SuperFit, care a VALIDAT MEDICAL informațiile din acest video. Pe domnul doctor îl găsiți și pe YouTube:
https://www.youtube.com/c/SuperfitDoctorDamian

Cum îți mai poți îmbunătăți digestia și tranzitul: consumând fibre, pe care le găsești în legume, fructe, cereale, nuci și semințe. Smoothie-urile din legume și fructe, pentru că se păstrează și pulpa lor, spre deosebire de suc, iarăși sunt utile pentru că mai au și fibre. Și vezi că nu trebuie să ții regim din ăla în care câteva zile o ții ca surda pe mormânt și bei numai smoothie. E în regulă dacă bei câte unul pe zi. Și cu probioticele faci treabă bună și le găsești în iaurt, murături și alte alimente fermentate. Oțetul de mere ar fi și el considerat probiotic, se presupune că enzimele și acizii din el suprimă bacteriile rele și curăță colonul, dar deocamdată nu prea sunt studii care să confirme. Și, în fine, pentru curățarea colonului în sensul îmblânzirii constipației, se mai poate apela la plante medicinale (sub formă de ceaiuri cel mai adesea) cu efect laxativ. Nu uita că inclusiv ceaiurile astea trebuie folosite cu moderație pentru că pot întoarce armele împotriva ta.

Hai să vedem acum și să explicăm de ce produsele și procedurile de curățare a colonului care sugerează că au ca efect întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea sănătății ca urmare a detoxifierii și chiar pierderea în greutate, sunt de fapt afirmații fără acoperire științifică. Sunt marketing curat și-atâta tot. Să vă zic ceva: clismele noastre sunt chiar pistol cu apă pe lângă ce proceduri se practică pe la alții. Ați auzit de hidroterapie colonică? Să ferească Dumnezeu… Se introduce în… gura de aerisire un fel de furtun și de unde nu începe că îndese în tine litri peste litri de apă. Tur-retur. Ca pe caloriferele de fontă te spală, că cică așa sunt eliminate resturile de materii fecale vechi și odată cu ele toxinele. Noi hai să eliminăm însă miturile.

Mitul nr. 1: Curățarea colonului scoate toxinele din sânge.
Corpul are două organe importante a căror sarcină din construcție este să neutralizeze toxinele: ficatul și rinichii. Dacă astea două funcționează bine, mecanismele lor realizează detoxifierea și elimină deșeurile prin urină și fecale. Și mai ies toxinele și prin piele (prin transpirație) sau prin plămâni (prin expirație). Deci organismal uman este construit așa încât detoxifierea să aibă loc în mod natural, nu e necesar să facem ceva în plus.

Mitul nr. 2: Prin curățarea colonului sunt eliminate fecalele care se acumulează și se atașează de mucoasa acestuia, devenind deșeuri toxice.
Nu se lipește bre nimic de pereții intestinali. Celulele care formează mucoasa colonului sunt eliminate la fiecare 72 de ore.

Mitul nr. 3: Curățarea colonului te ajută să slăbești fără efort.
Tehnicile astea de curățare a colonului induc diareea și urinarea în cantități mai mari, așa că e normal să scazi rapid în greutate. Dar e vorba despre greutatea fecalelor și urinei eliminate, ceea ce înseamnă că așa zisa slăbire nu va dura.

Mitul nr. 4: Curățarea colonului îți face pielea să strălucească.
Ei, asta chiar că mi-a dat lumea peste cap! Nu există nicio dovadă care să susțină teoria că eliminând toxinele prin colon, ele nu se vor mai elimina prin piele iar aceasta va deveni netedă și strălucitoare.

Mitul nr. 5: După curățarea colonului de toxine gândești mai limpede și ai mai multă energie.Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:29 Ce inveți azi
00:29 – 00:55 Trebuie să-l cureți de fapt?
00:55 – 01:28 Ce spun cercetările
01:28 – 02:45 Varianta mai sănătoasă
02:45 – 02:54 Atenție dacă ai Tensiunea Mare!
02:54 – 03:10 Singura metodă corectă
03:10 – 04:20 Digestia și Tranzitul. Cum le îmbunătățești?
04:20 – 05:21 MITURI despre Curățarea Colonului
05:21 – 06:00 1. Scoți TOXINELE din sânge
06:00 – 06:37 2. Elimini resturile din colon
06:37 – 07:06 3. Slăbești fără efort
07:06 – 07:29 4. Piele strălucitoare?
07:29 – 08:02 5. Minte limpede și multă energie


#sanatate #romania #colon

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *