Cum scazi Trigliceridele: 8 metode

Afli cum poți să îți scazi nivelul trigliceridelor, FĂRĂ MEDICAMENTE, ca să te păzești de boli de inimă și de accidente vasculare.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost verificate si validate medical de prietenul nostru, domnul Șerban Damian, nutriționist sportiv la centrul medical Superfit. Pe domnul doctor îl găsiți și pe pagina lui de YouTube: https://www.youtube.com/@DoctorDamian

Trigliceridele sunt grăsimi (lipide) care se găsesc în sânge și care pot fi stocate în țesuturile din organism. Sunt periculoase, la fel de periculoase precum colesterolul LDL (colesterolul rău), nivelurile lor ridicate crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Mai mult, chiar dacă LDL colesterolul nu „sare” pragul valorii normale, dacă trigliceridele sunt „la înălțime”, tot nu-i bine.

Am zis că vă spunem în acest video opt metode prin care să aduceți trigliceridele la nivel mic, de la mare. Ideal este să fie împletite între ele, adică respectate cam toate, că numai câte una mare lucru probabil că să facă nu poate. Știți ce zic?

1.Faceți schimbări în alimentație
Cei mai mari dușmani sunt grăsimile saturate și grăsimile trans: carnea roșie, produsele de patiserie și prăjelile, brânza, laptele integral și zahărul. Deci fără dulciuri și mai subțire cu cafeaua cu lapte, cu prăjituri, merdenele și înghețate, cu costițe afumate, bacon, crenwursti și cârnați, n-aveți decât să mă-njurați. Reduceți și consumul de carbohidrați rafinați (pâinea albă și orezul), alegând în locul lor cerealele integrale.

2. Descoperiți și ocoliți zahărul ascuns
Mă întorc la zahăr, pentru că este una dintre marile dependențe, pentru a vă atrage atenția că zahăr nu însemnă numai prăjituri și bomboane, că el este prezent în aproape orice aliment și trebuie să fii, în consecință, foarte, foarte prudent. Zahăr este și în sucuri, și în cerealele pentru micul dejun, și în iaurtul cu fructe, și în ketchup și în câte și mai câte. Citește etichetele și ține minte că dușmanul umblă deghizat și îl mai cheamă sirop de porumb sau de trestie, melasă, dextroză, glucoză, fructoză ori maltoză.

3.Concentrați-vă pe fibre
Consumând mai multe fibre, acest lucru ajută la scăderea trigliceridelor. Alimentele bogate în fibre, solubile sau insolubile, sunt tărâţele de cereale, semințele de in și chia, secara, ovăzul, porumbul, năutul, orezul brun, lintea, fasolea, mazărea, soia, morcovii, varza, broccoli, conopida, cartofii dulci, sfecla, anghinarea, dovleceii, avocado, merele, perele, bananele, portocalele, murele și zmeura.

4.Consumați grăsimi bune
Peștele, uleiul de măsline și nucile conțin grăsimi bune, este chiar recomandat să fie consumate, dar nu în canitități nelimitate, pentru că și ce-i bun, când e prea mult, strică. Între pește și orice alt tip de carne, peștele este favorit pentru conținutul său de Omega-3, care ajută la scăderea trigliceridelor.

5.Reduceți consumul de alcool
Da, alcoolul, deși nu conține grăsimi, când este consumat în exces, e o cauză a creșterii trigliceridelor. Și chiar dacă un pahar pe zi pentru femei și două pentru bărbați în teorie se consideră cantități acceptate, trebuie ținut cont de faptul că e vorba despre persoane sănătoase.

6.Scăpați de câteva kilograme
Greutatea în plus, în special în jurul taliei, are o relație strânsa de prietenie cu trigliceridele. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a reduce nivelul acestora este să dați jos câteva kilograme. Și nu e vorba de slăbire dramatică, de zeci de kilograme.

7.Faceți mișcare
Kilogramele alea în plus și trigliceridele alea în sus, scad, fiecare, dacă îți iei inima în dinți și te apuci să faci mișcare. Fie că sunt exerciții, fie că e plimbare. Importantă nu este durata (30 de minute sunt suficiente), ci consecvența: măcar cinci zile pe săptămână.

8.Reduceți nivelul de stres
Da, măi, au demonstrat studiile că stresul influențeaza nivelul trigliceridelor, că se petrec în organism niște chestii. În condiții de stres se secretă cortizol, cortizolul are un efect adițional de a produce mai mult zahăr, nu tot zahărul se transformă în energie, ăla neutilizat se convertește în trigliceride și alți acizi grași.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

#sanatate #trigliceride #medical

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *