Cum SCAPI de VARICE: Cauze, Remedii + 3 exerciţii SIMPLE acasă

Probleme cu #varicele? Află #cauze, #remedii şi exerciţii!
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Varicele se pot rupe și ia de colea hemoragie masivă. Dacă se întâmplă asta, trebuie bandajat strâns piciorul dedesubtul și deasupra zonei care sângerează și chemată urgent Salvarea.

Prima măsură care îți va fi recomandată de medic să o iei va fi purtarea ciorapilor gâtuitori. Adică ăia compresivi de le strâng pe varice. Acuma să nu crezi că le tratezi cu ciorapi. Cu ciorapi doar te păzești să nu se mai formeze și alte vene varicoase pe lângă alea pe care deja le ai. Ca să scapi de pocitanii sunt mai multe metode, dar de ales alege medicul care e aia bună pentru tine, după particularitățile cazului, că nu bagi mâna în pălărie și tragi bilet ca la tombola: „Ai câștigat un stripping!” ”Ești fericitul posesor al unei scleroterapii!” Nu. O să fie ce o să zica el că o să fie. Și poate să fie așa:

Tratament cu laser endovenos: face anestezie locală, înțeapă vena safenă, introduce un cateter și o fibră optică. Procedura e ghidată ecografic, așa că pe monitor se difuzează filmul „Cum a intrat lumina-n mine”. Prin fibra aia optică trece energia laser, sub formă de impulsuri scurte și repetate, și face harcea-parcea peretele intern al venei stricate. Vena se „topește” cum ar veni, se închide și nu mai trece sânge prin ea, e scoasă din circuit și în câteva luni dispare că o resoarbe organismul. Tehnica asta e cea mai modernă. Nu-i nevoie de internare, nu rămân cicatrici și pleci zburdând pe picioarele tale.

Scleroterapia: Iți injectează în canalul venelor varicoase, cu un ac minuscul, o substanță sclerozantă. Substanța aia o să irite peretele vasului și îl va face să se inflameze, ceea ce o să duca la obstrucția lui, iar sângele o să fie redirecționat către venele sănătoase, pe unde poate și el să circule ca lumea. În timp, vena injectată o să se stafidească și corpul o va absorbi. Ai vrea tu să se termine aventura într-o singură ședință, dar nu-ți face mari iluzii că s-ar putea să fie nevoie de mai multe, la diferite intervale de timp.
Nu orice vene varicoase au indicație pentru scleroterapie. Cele mari, dilatate, cu reflux masiv, clar nu. Alea sunt pentru brice. Contraindicații mai reprezintă tromboflebita acută și existența alergiei la substanța sclerozantă cu care se face injectarea. Femeile însarcinate, cele care alăptează și persoanele imobilizate la pat sunt categorii pentru care scleroterapia nu este permisă.
Strippingul: este indicat în cazul varicelor de dimensiuni mari și constă în scoaterea parțială sau completă a venei safene. O să ți se facă cel puțin două incizii, la capetele venei varicoase, și o să fie extrasă cu un instrument special, plasat de-a lungul ei. Avantaj: risc mic de recidivă. Dezavantaj: o să ai nevoie de câteva zile ca să te recuperezi. Nu există nicio modalitate de a preveni complet varicele.
Cine să se teamă de varice? Păi primii sunt cei care au în familie persoane care suferă de boală varicoasă, pentru că e ereditară. Apoi obezitatea, sedentarismul, tulburările hormonale, tratamentele endocrinologice, statul prelungit în picioare, profesia, purtarea de încălțăminte cu tocuri înalte și vârsta, deci tot ce-am zis sunt factori de risc. Dacă te simți cu tăunul pe căciulă, ia din timp măsuri, că îmbunătățirea circulației și a tonusului muscular mai reduc cât de cât din riscul formării varicelor. Menține-ți o greutate sănătoasă, mergi zilnic pe jos măcar o jumătate de oră, schimbă-ți frecvent poziția, nu sta cu orele în șezut, nu te cocoța pe papainoage decât dacă te duci la vreo nuntă și tre să stai încoțopenită în pantofii de friptură, când faci duș sau baie nu te opări cu apă fierbinte și dormi cu picioarele pe o pernă ca să favorizezi circulația sanguină.

Și cele trei exerciții simple de tot dar folositoare:
Stai în poziția „Lumânarea”.
Dacă e prea complicat pentru tine să stai în poziția „Lumânarea”, faci altfel: te întinzi pe jos, cu fața la un perete gol, și sprijini picioarele pe el, așa încât trunchiul să facă un unghi de 90 de grade cu picioarele.
Două dușuri reci pe zi, a câte cel mult un minut, fac minuni. Este recomandat să faci acest masaj cu apă timp de 30 de zile, consecutiv. Mai ales vara, că e chiar plăcut.


Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *