Cum scapi de AFTE: iată 7 Remedii NATURALE

Te dor aftele? Nu știi ce să mai faci? Hai să afli aceste remedii pentru durere, chiar la tine acasă! + ce alimente îți fac să fie mai rău și ce le cauzează.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna dr. Irina Antonescu, medic specialist pediatru și președinta Asociației pentru Dermatita Atopică.

Vreți să știți care sunt cauzele? Ei, uite, pentru apariția aftelor cauzele sunt necunoscute. Cu toate astea, chiar dacă specialiștii nu sunt foarte siguri în privinta cauzelor exacte, au descoperit că există o întreagă serie de factori declanșatori ai dezvoltării aftelor. De exemplu stresul emoțional, leziunile din interiorul gurii (că te mai muști câteodată de limbă, de interiorul obrazului…), aparatele dentare și protezele dentare nepotrivite, periajul dentar făcut în dușmănie ca și când vrei s-o albești și pe gingie, alimentele acide (cum sunt citricele), medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (cum este ibuprofenul), modificările hormonale, alergiile alimentare sau deficiențele nutriționale în vitamina B12, zinc, acid folic sau fier. Și mai pot să apară frecvent la persoanele cu un sistem imunitar incompetent. Adică slăbănog și odârlit, ce mai, un sistem imunitar ramolit. Cum este de exemplu al celor care suferă de lupus, boală celiacă, boală Crohn sau colită ulcerativă. Spune-ne într-un comentariu dacă ai avut vreodată afte și cât a durat până s-au vindecat.

Iată câteva metode naturale, cu chestii pe care probabil că le ai prin casă, cu care să calmezi durerea și să scapi de afte:

1. Clătirea gurii cu apă sărată
Dizolvă o linguriță de sare în jumătate de litru de apă caldă și plimbă soluția asta prin gură vreo 30 de secunde, apoi scuipă. Repetă de mai multe ori pe zi.

2. Clătirea gurii cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul ajută la restabilirea echilibrului pH-ului în gură și reduce inflamația. Pune o linguriță de bicarbonat într-o jumătate de cană de apă, plimbă soluția prin gură o jumătate de minut, scuipă, repetă de mai multe ori pe zi.

3. Clătirea gurii cu oțet de mere
Fiind acid, oțetul de mere trebuie utilizat cu atenție, pentru că poate irita aftele, dar și omoară bacteriile care provoacă durerile… Diluează o linguriță de oțet de mere într-o cană cu apă și clătește gura între 30 de secunde și un minut. Ca să nu strici smalțul dinților, la final clătește și cu apă curată. Repetă „tratamentul” de mai multe ori pe zi, nu e suficient o dată.

4. Clătirea cu ceai de salvie
Bun pentru a scăpa de dureroasele afte. Pune o jumătate de linguriță de frunze de salvie în apă clocotită, acoperă și lasă la infuzat timp de 5 minute, așteaptă să se mai răcească, apoi clătește prelung gura, timp de câteva minute și scuipă. Nu ți se întâmplă nimic rău nici dacă îl înghiți.

5. Aplicații cu apă oxigenată
Reduc bacteriile din gură, curață rana, ajută la vindecarea rapida. Diluează o soluție de apă oxigenată 3% cu părți egale de apă, înmoaie un tampon din bumbac și aplică pe aftă de mai multe ori pe zi. Sau amestecă apa oxigenată diluată cu apă de gură, plimb-o un minut și apoi scuipă.

6. Aplicații cu miere
Mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și este o modalitate eficientă de a trata aftele, reducând dimensiunea, durerea și inflamația. Pentru un rezultat rapid, aplică miere pe răni de 3-4 ori pe zi.

7. Aplicații cu ulei de cocos
Antimicrobian și antiinflamator și el, uleiul de cocos ajută la reducerea durerii. Pune pe un tampon de bumbac sau pe degetul curat o cantitate generoasă de ulei de cocos și aplică pe aftă. Peste câteva ore încă o dată, și încă o dată, de mai multe ori pe zi, că durerea se va potoli.
Dacă aftele nu răspund la aceste remedii, dacă apar în mod regulat și persista mai mult de 3 săptămâni, dacă îți afectează mestecatul și înghițitul alimentelor, dacă te simți rău, ai febră, diaree, dureri de cap și de stomac, dacă ai erupții cutanate și în alte zone ale corpului sau dacă aftele s-au infectat, adresează-te medicului.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

#sanatate #afte #romania

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *