Cum îngrijești Diabetul pe Căldură

Iată 6 reguli pentru diabet când e CANICULĂ + Cum să îți păstrezi Medicamentele de Diabet atunci cand e foarte cald afară.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost VERIFICATE și VALIDATE MEDICAL de dr. Mihaela Vlăiculescu, medic primar Diabet, Nutriție, Boli metabolice, căreia îi multumim pentru ajutor. Pe doamna doctor o găsiți la Clinica ta de diabet, Clinica Diabnutrimed:
https://www.facebook.com/clinicadediabet?locale=ro_RO
https://www.clinicadediabet.ro/

BEA APA! Nu trebuie să bei doar atunci când simți că ai gura foarte uscată! Când consumul de apă este distribuit pe tot parcursul zilei, corpul poate absorbi și utiliza eficient apa. Consumul de apă în cantități mici permite o absorbție treptată a apei în tractul gastrointestinal. Asta ajută la transportarea eficientă a apei către celulele și țesuturile care au nevoie de ea. Consumul de apă pe parcursul întregii zile menține corpul hidratat în mod constant. Atunci, lucru ăsta ajută corpul să funcționeze optim, pentru că apa ajută la transportul substanțelor nutritive și foarte important, (mai ales pentru voi) menține temperatura corpului în limite normale.
Dacă bei apă în cantități mari într-o perioadă scurtă de timp, organismul nu are suficient timp să absoarbă și să folosească eficient toată apa. O mare parte a apei poate fi eliminată rapid prin urină sau transpirație, fără să fie complet absorbită în țesuturi.


Mănâncă corespunzător. Adică, prepară mâncărurile la grătar sau la cuptor, pentru că modalitățile astea de gătit n-au nevoie de multă grăsime adăugată. De-acum n-o să apucăm să facem pe 36 de grade jumări, afumături cu untură. În primul rând, afumă toată bucătăria degeaba, și în al doilea rând n-ai cum să mănânci așa ceva pe vremea asta. În plus, metoda de care îți zic ajută mâncarea să-și păstreze aroma naturală. De legume/carne la cuptor zic. Mai ales acum că e vară și putem să ne bucurăm de toate legumele de pe planetă. Dacă ești norocos, mănânci direct din grădină, și dacă ești mai puțin norocos, ai piața care te salvează. Evită sosurile din comerț gata preparate, cum ar fi maioneza sau bulionul, și dacă simți neapărat că vrei să ai un sos la masă, prepară-l acasă într-o cantitate moderată. Dar eu îți recomand să păstrezi farfuria cât mai simplă: proteina, carbohidrați și legume și fructe.

Îmbracă-te conform vremii de afară. Asta înseamnă niște haine mai largi, mai subțiri, și bine ar fi să nu fie negre. Asta te ajută cât de cât să nu te încălzești prea tare, mai ales dacă alegi să stai pe afară. Și ai grijă de picioarele tale. Îngrijirea picioarelor nu trebuie neglijată atunci când ai diabet. Asigură-te că porți sandale sau șlapi dacă simți că e prea cald când ieși afară pentru a evita o infecție a picioarelor.

Verifică-ți nivelul zahărului din sânge. Asta include și activitățile fizice care oricum modifică parametrii, indiferent de vreme. Vremea asta fierbinte poate face ca nivelul de glucoză din sânge să fluctueze chiar mai mult decât ți-ai putea da seama! Dacă porți o pompă de insulină, atunci e bine să mai dai un check din când în când la grafice, ca să nu întâmpini probleme.

Dacă ai de gând să petreci timpul pe afară, stai la umbră măcar! Indicele de căldură poate fi mult mai mare la lumina directă a soarelui, așa că optează pentru umbră! [gluma bronzat ceva]
Fă exerciții în spații interioare, care oricum sunt dotate cu aer condiționat. [gluma despre aerul conditionat care nu te omoara. dc raceste lumea?] Asta te ajută să fie mai puțină umiditate și te scapă de căldură. Sau, dacă chiar ești un sportiv adevărat care vrea să alerge sau să-și facă workout-ul afară, atunci alege ca timp orar să îți faci antrenamentele în primele ore ale zilei, dimineața.

si mai multe informatii utile in video!


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#diabet #romania #sanatate
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *