Cum iei bolile sexuale. 3 moduri NEASTEPTATE

Care sunt bolile cu transmitere sexuala pe care le poti lua CU sau FARA sex, cat de periculoase sunt, daca le poti lua prin sarut, prin atingere sau prin sex oral, cat de mult te protejeaza prezervativul și mai ales, ce faci ca sa te tii sanatos.

Acest rezumat este din transmisia https://youtu.be/vYXhxNRJ3R8, facuta LIVE cu sprijinul Synevo Romania.

Stiai că HPV-ul se transmite și la contactul piele cu piele si e responsabil de cele maim ult cazuri de Cancer de Col Uterin?
Că SIFILIS are simptome care trec de la sine in cateva zile si apoi nenorocitul te lasa sa crezi ca esti sanatos? Si poate duce si la manifestari neurologice!

Pai ce naiba mai e de facut? Sa ne calugarim cu totii si sa nu mai facem sex? Daca nici cu sarut, nici cu prezervativ, nici cu nimic nu suntem in siguranta totala!?!

Raspunsul e simplu: sa mergem sa ne testam regulat!
Testarea trebuie facuta cam o data pe an sau de fiecare data cand ai avut contact neprotejat. Nu astepta dupa simptome! Desi unele boli, ca de exemplu Gonoreea, sunt simptomatice si provoaca mancarimi, usturimi, sangerari, modificari ale culorii secretiei, iar alte boli ca si Chlamydia nu prezinta simptome aproape niciodata, trebuie sa ai in vedere perioada de incubatie a acestora. Pentru ca unele au o incubatie scurta si vor prezenta simptome rapid, pe cand altele au o incubatie lunga si vor prezenta simptome mai tarziu.

Du-te la medicul de familie sau direct la laborator pentru a face aceste analize. Synevo, de exemplu, desfășoară o campanie mare de conștientizare a bolilor cu transmitere sexuală (BTS), continuând astfel inițiativele de educație și prevenție în rândul populației din România.
Nu lua antibiotic dupa capul tau, caci exista tot mai multe microorganisme rezistente la antibiotic. Si oricum, obiceiul de a lua antibiotic fara sa fie prescrise este periculos.
Pentru HPV exista vaccin, care este gratuit pentru fetele cu varste intre 12 si 18 ani si se fac demersuri ca acesta sa devina gratuit si pentru baieti. Desi HPV afecteaza cel mai mult femeile, barbatii sunt, totusi, purtatori.

Vezi de ce e important ca oamenii de toate varstele, dar mai ales tinerii, sa constientizeze aceste riscuri? Punem in pericol, fara sa ne dam seama, atat sanatatea noastra, cat si a celor din jur.
Tinerii trebuie sa stie la ce sa se astepte si cui sa se adreseze. Trebuie sa poata avea incredere in adulti si sa nu le ascunda ca si-au inceput viata sexuala. Cum sa ceara parintilor sa se testeze, daca lor le este teama ca vor fi judecati aspru pentru ca au facut sex.
Asa ca, te rog, nu te speria de aceste discutii sau ca mult prigonita educatia sexuala ii invata pe copii la prostii. Fie ca doresti sau nu, fie ca accepti sau nu, adolescentii isi vor incepe la un moment viata sexuala. Si chiar daca vor avea mai putini sau mai multi parteneri sexuali, riscul este mare oricum.Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:12 interzis
00:12 – 00:27 Ce afli din video
00:27 – 01:13 Nu te poți asunde!
01:13 – 01:58 Cum iei Bolile Sexuale
01:58 – 02:21 Te infectezi FARA SEX ???
02:21 – 03:31 Simptome: le VEZI sau NU?
03:31 – 04:00 SĂRUTUL și Bolile Sexuale
04:00 – 04:14 Prezervativul. Cât protejează de fapt?
04:14 – 04:36 Sexul ORAL. E periculos?
04:36 – 05:10 Soluții de PROTECȚIE
05:10 – 06:23 Testări. Cum se fac?
06:23 – 07:13 ”talente”


#hpv #bts #herpes

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *