Cum calculezi INSULINA Corect

Medicul DIABETOLOG îți explică Cum să calculezi doza de INSULINĂ, ce să faci dacă ai GLICEMIA Mare înainte de masă și cum recunoști HIPOGLICEMIA: Dr. Daniel-Tudor Cosma împreună cu Laura Bogaciu.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apasă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile și cea mai frecventă boală endocrină. Diabetul zaharat este de mai multe feluri, însă cazurile de tip 2 și de tip 1 sunt cele mai des intalnite. În DZ de tip 1 (sau insulinonecesitant), pancreasul nu mai secretă insulină sau secretă o cantitate foarte mică, insuficientă pentru a menține glicemia în limitele normale.
In cazul DZ de tip 2, majoritatea pacienților își pot desfășura normal activitățile cotidiene atunci când reușesc să țină sub control nivelul glicemiei prin dietă corespunzătoare, exerciții fizice și medicație antihiperglicemianta. Foarte rar, persoanele cu DZ de tip 2 necesita tratament cu insulina in momentul diagnosticului .


00:00 – 01:37 Diabet. Boală endocrină.
01:37 – 03:20 Insulina și ROLUL ei. Medicul EXPLICĂ
03:20 – 09:33 Calcularea INSULINEI. Bazală și Rapidă
09:33 – 12:02 Factorul de CORECȚIE
12:02 – 13:03 Glicemie MARE înainte de masă?
13:03 – 14:56 Hipoglicemie. Cum o recunoști.


#dozainsulina #diabet #glicemie

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *