Culoarea Normală a Urinei

Culoarea Normală a Urinei. In acest video iti povestim despre culoarea normală a urinei. Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopotel ca să primesti notificări când postăm https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Urina îți spune niște chestii despre sănătatea ta. Prin culoare și miros.

Culoare modificată de alimente sau tratamente
Ai păpat sparanghel? Salată de sfeclă? Morcovi? Curcubeu în veceu! De la sfeclă pipi se face Roșu-Împărat sau maro, de la sparanghel e verde-brotac, iar de la morcov se face companie de telefonie portocalie. Și de la chimioterapie tot culoare portocalie. Ar mai fi și nuanța de albastru, din cauza unor medicamente. Ce suav…

Sânge în urină
Prezența sângelui în urină poate fi cauzată de ceva inofensiv precum exercițiile fizice de forță sau unele medicamente, dar nu-i exclus să fie semnul a ceva mai grav precum vreo boală a rinichilor, o anemie cu celule-seceră, o prostată mărită sau cancer de vezică urinară.

Infecția tractului urinar
Urina maronie, roșie sau verde, tulbure și cu un miros put…ernic ar cam duce cu gândul la o infecție a tractului urinar. Sunt destul de frecvente astfel de infecții, atunci când bacteriile pătrund în vezica urinară sau în uretră. Hai du-te la medic să te trimită la analize. Și vezi că nu trebuie să umpli-ochi urocultorul ăla că nu dai probă pentru Cartea Recordurilor. Stai cuminte că te faci bine cu antibiotic. Îți dă doctorul rețetă, nu pleci cu mâna goală.

Deshidratare
Mai răruț, așa, cu mersul la baie? Și când – VICTORIEEEE! – țârâi ceva, e închis rău la culoare? Parol, e deshidratare. Mai îți e și greață, simți și oboseală? Frate… nu e nicio îndoială: ai cu apa răfuială.

Boală renală diabetică
Ai făcut pipi cu spume? Nu râde că nu-mi arde de glume! E semn că ai în urină căcălău de proteină și ăsta e primul semn că diabetul ți-a afectat vasele mici de sânge ale rinichilor. Ca urmare reții mai multă sare, apă și deșeuri. Nu-i bine… Vine insuficiența renală după tine. Caramba la doctor, la test de urină, să vadă dacă găsește în ea albumină.

Urină cu miros puternic
Alimentele, vitaminele și medicamentele pot schimba mirosul urinei. De exemplu, de la sparanghel o să duhnească a amoniac. Ucigător devine și dacă nu bei destulă apă sau iei un supliment de vitamina B6. Afecțiuni precum diabetul, infecțiile vezicii urinare sau renale dar și insuficiența hepatică schimba și ele mirosul urinei.

Blocaj
Tu vrei să te golești, dar nu prea reușești. Sau disperi toaleta cu vizite dese și când colo mai nimic nu iese. Câțiva stropi. Mai mare deranjul. Sau urina e tulbure ori conține sânge. Vezi să nu fie pe-acolo un blocaj, niște pietre la rinichi, niște cheaguri de sânge, o prostată mărită, niște obstacole în uretră, vreun cancer al vezicii urinare. Ori te duci la doctor, ori îți chem Salvare!

Probleme cu ficatul sau vezica biliară
Culoare foarte întunecată de urină? Pictorul se numește bilirubină și anunță direct (nu așa, într-o doară) probleme cu ficatul sau vezica biliară.

Glomerulonefrită
Urină cu sânge sau spumoasă, față și glezne umflate, crampe musculare și mâncărimi ale pielii. Toate astea se întâmplă atunci când micuțele filtre din rinichi se inflamează și lasă lichidul și deșeurile să se acumuleze în corp, provocând hipertensiune arterială sau insuficiență renală.

Vasculită
Pipilică de culoarea ceaiului, febră și dureri de corp. Au turbat anticorpii pe care îi produce organismul tău și care ar fi trebuit să lupte cu germenii. În loc să se răstească la ei, atacă vasele de sânge din rinichi și le dă daună totală.



Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *