Covid și PLĂMÂNII: Efectele pe termen lung la plamani

#plamani #efecte #Covid
Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Cum arată plămânii după infecția cu Covid-19 și ce efecte are boala pe termen lung?
Rămâi pe Pacientul 2.0 ca să afli de la medic.

Ceea ce știm sigur de la începutul pandemiei COVID-19 este că acest tip de coronavirus atacă în primul rând plămânii. Ni s-a spus pe toate căile posibile. Dar ca să înțelegem mai bine mecanismul bolii și ce face acest virus în plămânii noștri, am apelat la renumitul pneumolog Florin Mihălțan. Iată ce spune.
Care este traseul virusului la nivelul plămânilor

Astfel, plămânii pot fi afectați pe termen mediu și lung și chiar să apară o mulțime de complicații la nivelul lor. Tot medicul spune că:

Iar după vindecare, toate studiile de până acum arată că majoritatea pacienților își recapată aproape în totalitate funcția pulmonară. Sunt însă și cazuri în care aceasta este redobândită parțial.

În aceste situații, este nevoie de un program clar de recuperare. Include mișcare, practicarea unor exerciții de întărire a musculaturii, odihnă și alimentație. De asemenea, controlul la medicul pneumolog este esențial. Și sigur o să întrebați dacă există vreo diferență între pacienții vaccinați și cei nevaccinați și modul în care virusul le poate afecta plămânii. O să răspundă tot specialistul.

Răspunsul l-ai aflat deja. Vaccinează-te ca să îți protejezi plămânii și întreg organismul. Iar dacă vrei să fie și prietenii tăi la curent cu toate aceste informații, distribuie materialul și abonează-te la canalul Pacientul 2.0 pentru a avea acces mereu la cele mai noi video-uri despre sănătate. Îți mulțumim că ne urmărești și te așteptăm în continuare în comunitatea românilor informați corect.

Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *