Organismul Uman
Cele mai Rele 9 lucruri care iți DISTRUG FICATUL
Informatiile din acest video au fost verificate si validate medical de doamna dr. Daciana Toma, medic de familie si vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei.
Capitole:
00:00:00 Operațiunea: ATACĂ FICATUL
00:00:15 Ce Afli din Video
00:00:41 Ficatul se regenerează. Cât poți să îl neglijezi?
00:01:31 Cât Alcool înseamnă: consum moderat
00:02:16 Ce provoacă ZAHĂRUL în ficat
00:02:34 Cum atacă Kilogramele în plus
00:02:50 MODUL CORECT de a mânca
00:03:34 Vitamina A îți face rău! Când e prea multă?
00:03:56 Fumatul atacă Plămânii sau Ficatul?
00:04:15 iată Medicamentele care DISTRUG FICATUL
00:04:44 Lipsa de Vitamina D, cum te afectează la ficat
00:05:01 Ești de fapt DESHIDRATAT?
00:05:46 Câți ne-am strâns?
Unele obiceiuri care distrug ficatul – cum este consumul de alcool, sunt destul de evidente, dar altele sunt subtile și prin urmare îți poți distruge ficatul sau o porțiune de țesut fără să-ți dai seama. Dacă deja am zis de alcool, care are o legătură directă și foarte clară, care pe ficat încet, în timp, îl omoară, păi cu el o să și încep.
Consumul de alcool, dacă e moderat (moderat nu înseamnă cât poți tu duce ci niște cantități mici, care să nu îți pună sănătatea în pericol), e tolerat de ficat. Dar când cantitatea care intră în sistemul digestiv e mare, ficatul este expus riscului de a acumula mai multe grăsimi, iar un ficat gras este una dintre caracteristicile bolii hepatice.
Zahărul este un alt terminator pentru ficat. Este la fel de dăunător precum alcoolul. Și face același lucru, provoacă o acumulare de grăsime care duce la boli hepatice. Cum ar veni și dacă nu pui gura pe alcool dar bagi cu două mâini profiterol (asta e de dragul rimei) la fel de tare îi faci rău.
Cine are kilograme în plus, pistolul la tâmplă și-a pus! La ficat, nu la tâmplă… Grăsimea suplimentară care se acumulează în celulele hepatice duce tot la boala ficatului gras. Și evolutia este tot aia ca în steatoza hepatică alcoolică, și tot la ciroză se ajunge. Și pentru că de kilogramele în plus sunt legate, trecem pe lista dușmanilor ficatului și tiparele de masă neregulate. A mânca noaptea târziu, a sări peste micul dejun și a mânca prea repede sunt câteva dintre obiceiurile alimentare care pot duce la obezitate și, prin extensie, la afectarea ficatului. Dacă mănânci noaptea ca huhurezul, dacă mai ai o masă după cina, când tragi linia la calorii după o zi, să nu-mi zici pe nume de nu te-oi îngrozi. Faptul că sari peste micul dejun va face să ai pe parcursul zilei poftă să tot ronțăi câte ceva și să aduni calorii peste calorii, iar dacă înfuleci la turație mare, îți scade rapid senzația de sațietate și asta o să te împingă să vrei să mănânci de toate, că o să-ți tot fie foame.
Prea multă vitamina A din suplimente, nu e bună pentru ficat.
Dacă îți spun că fumatul îți distruge ficatul, o să spui (că mai sunt unii) că îl confund cu plămânii. Fumatorii bagă în ei toxine, toxinele omoară celulele hepatice, se produce necroinflamație, apar leziunile hepatice și de-aici încolo… distracție. Ți-e de ajuns sau mai vrei un motiv? Bine, îți dau: se produce și stres oxidativ.
Când iei analgezice în mod constant, în doze mari, pentru că ai dureri de cap, te bucuri că îți trece capul dar greul îl duce ficatul. Doze prea mari de acetaminofen (substanța care se găsește și în pastilele contra răcelii) îți vor afecta atât de tare ficatul că o sa preferi să te doară mai degrabă capul. De fapt, marea majoritate a medicamentelor se metabolizează în ficat. Prin urmare, orice exces (ca doză, ca durată), îți pune ficatul la încercare.
Deficitul de vitamina D la apariția bolilor hepatice contribuie! Asta au descoperit oamenii de știință care au studiat această problemă. Și se pare că nu este fabulație, le-a mai rămas să stabilească dacă legătura e de cauzalitate sau de corelație.
Dacă bei prea puțină apă, îl duci pe ficat la groapă.Toate organele noastre suferă de pe urma deshidratării, inclusiv ficatul. Apa joacă un rol critic în furnizarea de macromolecule în diferite celule și în eliminarea deșeurilor.
—
Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
#ficat #sanatate
Comentează