Ce se întâmplă în Corpul Tău când spui o RUGĂCIUNE

Explicații științifice despre cum te ajută CREDINȚA când ești bolnav, ce schimbări se produc în creier și cum Rugăciunea diminuează STRESUL.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest VIDEO au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de dr. Ovidiu Tudor, medic specialist neurolog, căruia îî mulțumim!
Pe domnul doctor îl găsiți și pe Instagram: https://www.instagram.com/ovidiu.tud/

Vorbim astăzi despre un subiect sensibil și foarte delicat: rolul credinței în însănătoșire. Ne așteptăm la comentarii de tot felul, atât pro cât și contra, atât de la persoane care ele însele pot fi dovezi și mărturii cât și de la cei care, atei fiind, nu cred în rolul și puterea pe care o are credința atunci când suntem bolnavi. Subliniem că acest video nu promovează prozelitismul religios, iar informațiile pe care vi le oferim sunt fundamentate științific, prin cercetări, și sunt constatate de pacienți și de medici. Unul dintre aceștia este domnul doctor Ovidiu Tudor, medic neurolog, pe care îl veți putea vedea și asculta în câteva intervenții.

Sunt foarte mulți medici – și nu numai la noi în țară – care se roagă atunci când își practică meseria. Patru cunosc numai eu, iar trei dintre ei sunt chirurgi. Cu siguranță că sunt destui și în alte specialități medicale. O să vă spun și vouă ce ne-a povestit domnul doctor Ovidiu Tudor că l-a marcat în primele ore de curs din facultate: cuvintele unui titan al medicinei, profesor de microbiologie celulară, care le-a spus așa: „Puțină știință îl va ascunde pe Dumnezeu și îl va nega, însă pe măsură ce veți pătrunde tainele științei și veti descoperi minunea care se află în corpurile voastre, în momentul acela veți descoperi și nu-l veți mai putea nega pe Dumnezeu sau existența divină.” Ei bine, în anii care au urmat, studiind medicina, toate lucrurile pe care le-a înțeles și mai ales cele pe care nu a reușit să le înțeleagă și pe care încă încearcă să le deslușească, au demonstrat adevărul din cuvintele profesorului.

Credința și știința nu au fost niciodată separate, așa cum unii – poate – încă mai cred. În ultimii 30 de ani au fost efectuate aproximativ 350 de studii de sănătate fizică și peste 850 de studii de sănătate mintală, deci în total peste 1200 de studii, care au confirmat importanța credinței și a rugăciunii. Participanții la studii, suferind de diferite afecțiuni, au fost împărțiți în mai multe categorii: pacienți care cred în Dumnezeu, pacienți care se roagă și pacienți care se roagă și merg la biserică. Și în privința sănătății fizice, și în cea a sănătății mintale, rezultatele au fost în mod evident și categoric în favoarea ultimei categorii. A celor care să roagă și merg la biserică.

Ceea ce vrem să explicăm, să-ți explicăm, este cum anume poate credința, rugăciunea, să ajute o persoană bolnavă. Care este mecanismul care contribuie la starea lui de bine, stare care la rândul ei contribuie inclusiv la efectele și rezultatele unui tratament.

Am ajuns, iată, la o concluzie, și încă una importantă: aceea că stresul pe care îl resimțim atunci când suntem bolnavi, nu face decât să înrăutățească lucrurile. Pe de altă parte, o persoană, bolnavă fiind, dacă își păstrează energia spirituală la un nivel ridicat (și rugaciunea este una dintre principalele modalități prin care se realizează acest lucru), acea persoana va fi capabilă să lupte mai bine cu boala și rezultatele tratamentelor vor fi mai bune. Și pentru că s-a spus că este vorba de știință și religie, iată și explicația științifică a modului în care stresul ne sabotează și fie ne duce la îmbolnăvire, fie zădărnicește vindecarea.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 02:27 Credința și știința NU sunt separate
02:27 – 04:03 Medicul Confirmă IMPORTANȚA Credinței și Rugăciunii
04:03 – 05:27 Cum te Ajută Rugăciunea în CORP – modificările din creier
05:27 – 08:20 Cum te sabotează Stresul – medicul neurolog explică
08:20 – 09:55 Credința diminuează Stresul!
09:55 – 11:57 Dovezi științifice. Rugăciune în aparatul RMN


#sanatate #rugaciune #romania

photo created by freepik: www.freepik.com

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *