Ce este Gemoterapia și Cum Te Ajută: MEDICUL EXPLICĂ

Iată cum te ajută aceste extracte gemoterapice, din Plante – EXPLICĂ MEDICUL dr. Mirela Mihăilă. Un proiect sprijinit de PlantExtrakt.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Este o terapie naturală care folosește extracte din țesuturi tinere, de țesuturi embrionare (mlădițe, muguri, amenți, adică mâțișorii plantelor și scoarță de mlădițe tinere). Deci folosește țesuturi care au putere de regenerare, de diviziune la nivel celular și care pot fi vindecătoare pentru țesuturile umane. O să zici: eu știam că terapia cu plante se cheamă fitoterapie. Da, așa e, numai că în fitoterapie se folosesc părți din planta adultă, care la preparare sunt chiar în stare uscată. Dacă ți se pare că nu e nicio diferență, află că este, și chiar foarte mare, pentru că o plantă tânără are altă acțiune decât una adultă. Uite, de exemplu, extractul de Muguri de coacăz negru are acțiune antialergică și antiinflamatoare, pe când frunzele adulte au acțiune diuretică.

Pentru a fi preparate extractele utilizate în gemoterapie, plantele tinere sunt prelucrate imediat după recoltare, ca să păstreze toate principiile active. Extracția a tot ce e mai bun în ele se face în glicerina și alcool, obținandu-se un macerat glicerinic. În concluzie, acțiunea gemoterapiei este profundă, ajungând până la nivel de celulă, este profundă, trainică, dar totodată blândă. Este o acțiune drenoare, de refacere și de vindecare a celulelor și a țesuturilor.

Gemoterapia poate acționa în majoritatea bolilor și dezechilibrelor din organism, de la inflamații acute care apar în perioada virozelor până la inflamații cronice, cum sunt cele din bolile osteoarticulare sau endocrinologice, ale aparatului urinar, ale aparatului digestiv sau ale aparatului genital. Ba chiar și în astenii și dezechilibre psihice. Practic nu există un domeniu al medicinei în care gemoterapia să nu poată ajuta. Și o precizare de la doamna doctor Mirela Mihailă, medic de medicină generală cu competențe în homeopatie clinică, acupunctură și fitoterapie:

Ai auzit că extracția principiilor active se face în glicerină și ALCOOL și ți-a dat cu virgulă acum, când ai auzit că preparatele se pot administra și gravidelor, și copiilor. Ba te-ai gândit la câte necazuri le poate aduce și șoferilor, nu? Stai așa că nu-i așa! NU e nimic ce nu se poate rezolva. ASCULTA IN VIDEO ce zice doamna doctor.

Încă un aspect important este dacă un pacient cu o boală cronică, așa cum este diabetul sau hipertensiunea, poate beneficia de gemoterapie dacă el deja ia permanent un tratament medicamentos, recomandat de medic. De ce să nu poată?! Sigur că poate, doar că e bine ca atunci când introduce gemoderivatele, să fie urmărit de medic. Nu pe stradă. Să fie urmărit din punct de vedere al efectului gemoterapiei, pentru că este posibil să aibă nevoie de o reducere a dozelor medicamentelor pe care le ia din momentul în care gemoderivatele acționează. Și să se spună, ca în conștiința colectivă să rămână, că gemoterapia este utilă în situațiile în care utilizarea altor terapii este limitată. Cum ar fi la copii, la femeile însărcinate sau la cele care alăptează. Ori la pacienții care refuză din start medicamentele, preferând terapiile blânde, naturale. Sau la cei cu boli cronice, cu inflamații cronice, la care gemoterapia face bine intervenind pe partea de drenaj, de refacere și de vindecare celulară.

Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre gemoterapie, dacă vrei să fii informat, vezi că există un site, lexicon-gemoterapie.com, frumos și clar structurat, pe aparate și sisteme, pe afecțiuni, pe plante și extracte.



Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#sanatate #nutrition #tips
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *