Cât TRĂIEȘTI cu Tensiunea Mare

Află CUM să TRĂIEȘTI mai mult dacă ai Tensiunea Mare. TEHNICI de la MEDICUL cardiolog, doamna dr. Ana-Maria Balahura.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Acest video este parte din proiectul Pentru Ca Asa Spun Eu, un proiect al Societății Române de Cardiologie: https://www.pentrucaasaspuneu.ro/ . Pe 29 Septembrie e Ziua Inimii, fa-i un cadou inimii tale si mergi si masoara-ti tensiunea.

Cardiolologii romani si Societatea Europeana de Cardiologie incurajeaza automasurarea, iar ca sa stii cum sa o faci corect, intra pe siteul https://www.pentrucaasaspuneu.ro/ si, daca tot esti acolo, vezi clar care sunt valorile bune ale tensiunii arteriale, valorile pe care ar trebui sa le ai daca esti sub tratament si, apropos, e foarte, foarte, important sa respecti intocmai tratamentul asa cum ti l-a prescris medicul. Daca nu-ti place ceva, sau iti face rau, vorbesti tot cu el si ti-l schimba omul.

Se zice că boala asta ar fi numită și „ucigașul sub acoperire”, daaar cu tratamentul portivit și puțină atenție, putem să trăim cu ea fără prea multe griji.
Hipertensiunea arterială poate duce la probleme grave de sănătate. Hai să vedem de ce trebuie să ne ferim de ea. Control medical regulat: Este esențial să vă verificați tensiunea arterială în mod regulat și să ascultați sfaturile medicului.

Și acum, întrebarea zilei pentru care ați și venit aici cât de mult pot trăi cu tensiunea mare? Ei bine, nu pot prezice (încă) viitorul, dar ce pot să-ți zic sigur că depinde doar de tine cât de mult poți trăi cu tensiunea mare. Uite că am niște sfaturi pentru tine:

1. Stil de viață: Dacă ai o dietă sănătoasă, faci sport măcar jumătate de ora pe zi și faci cumva să fii prieten cu stresul s-ar putea din prima să te bucuri mult de viață.

2. Medicamente: Uneori, medicamentele prescrise de medic pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale. Vezi sfatul doamnei doctor in video.

3. Medicamentele de hipertensiune sunt în general bine tolerate. Așa că n-ai niciun motiv să NU-ți iei medicamentele! Orice schimbari in medicatie, de capul tau, pot avea consecinte grave.

Factorii de risc:
1. Alimentația Nepotrivită- Gândește-te așa: cu cât ai să mănânci mai nepăsător, cu atât ai să trăiești mai puțin. Așa că, data viitoare când alegi ce mănânci azi încearcă să te gândești de 2 ori dacă merită sau nu pentru sănătatea ta.
2. Stresul – În fiecare zi îmi spun că „De azi nu mă mai stresez, gata!”. În teorie, sună foarte ușor. Dar practic, nu-mi iese mereu. În schimb, ce aplic atunci când mă grăbesc și știu că voi întârzia sau când dau de o situație complicată: iau o pauză și-mi zic „Care-i cel mai rău lucru care se poate întâmpla?” și apoi, îmi dau seama că lucrurile din capul meu sunt mult mai grave decât realitatea.
3. Fumatul- Cu cât ignori mai mult că fumatul îți face rău, cu atât ai să trăiești mai puțin. Haha.

Așa că: ia-ți medicamentele, fii in relații bune cu medicul tău și cere-i sfatul de câte ori ai nevoie. Fa mișcare și mănâncă cât poți tu de echilibrat. De dormit minim 8 ore și de băut 2L de apă sigur știi. Cu stresul, ai înțeles tu care-i treaba. Deci! Vezi? Ai cum să trăiești, fără niciun fel de stres cu tensiunea mare!


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#cardio #sanatate #PentruCaAsaSpunEu

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *