Cat de GRAS este FICATUL tau ? 5 Remedii Alimentare pentru Steatoza Hepatica

Cum scazi grasimea din ficat? Incepe prin alimentatie, asta e solutia Minune! #steatozahepatica #ficatgras #remediificatgras
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

00:00 – 00:50 Intro
00:50 – 02:33 Ce este Ficatul Gras? Tipuri
02:33 – 03:55 Cum stii ca suferi de steatoza hepatica?
03:55 – 05:15 Ce sa NU mananci!
05:15 – 08:20 Ce sa Mananci?
08:20 – 08:38 Fa miscare!


Să nu te temi că dacă o să treci la dietă o să faci foamea. Ai destule alimente care îți sunt permise, ba chiar este foarte indicat să le consumi pentru că ajută organismul să repare celulele deteriorate. Numai că eu o să încep prin a ți le spune pe cele interzise.
Inamicul public numarul 1 este zahărul, pentru că dulcele păcat crește nivelul grăsimilor din ficat. Sarea și prăjelile, de asemenea, vor fi nemilos excluse din dietă. La fel și tot ce înseamnă cereale rafinate. Veșnică pomenire orezului alb, pastelor și pâinii albe. Veșnică recunoștință orezului brun, pastelor și pâinii din cereale integrale. Ei, vezi că n-o sa mori de foame?!
Aaaaa, acum o să doară nițel: fără carne de vită și de purcel. Grăimile saturate conținute de aceste tipuri de carne contribuie la acumularea de grăsime în jurul organelor, inclusiv a ficatului. Și zi mersi că măcar îți mai rămane carnea slabă de pui, pește sau de curcan. Chiar dacă ai ficat gras non-alcoolic, băuturile sunt și în acest caz interzise consumului pe parcursul dietei. (Dietă care, între noi fie vorba, ar trebui urmată cel puțin șase luni de zile ca să poată fi observate semne de însănătoșire a ficatului).
Ce să mănanci.
Dieta în ficatul gras are în vedere în principal reducerea aportului de calorii și creșterea consumului de fibre, carbohidrați și proteine complexe, ca să te simți sătul și să ai și energie. Apoi, mai este vorba și de unele alimente care au capacitatea de a reduce inflamația și de a ajuta organismul să repare celulele care au suferit stricăciuni. Uite ce alimente vor trebui să-ți devină prietene:
Usturoiul. O avea el inconvenientul că miroase… cum miroase, dar afurisitul are beneficii grupa mare pentru persoanele care suferă de steatoză hepatică și este esențial în dieta acestei afecțiuni. Și ar fi excelent să-l consumi pentru că e de mare ajutor în reducerea grăsimilor.
Iarăși, alimentele care conțin acizi grași omega-3 au o contribuție fantastică în ceea ce privește reglarea nivelului grăsimilor din ficat și al lipoproteinelor cu densitate ridicată, adică a colesterolului HDL. Cel bun. Mănâncă așadar pește (sardine și somon), nuci și semințe de in.
Soia. Proteina din soia conține antioxidanți numiți izoflavonoizi care ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea nivelului de grăsimi din organism. (Cred că, totuși, prefer să mănânc boscheți din ăia de broccoli…)
Cafea. Binecuvantata licoare a dimineții care dă energie pentru tot restul zilei (era să zic al vieții), are beneficii în dieta persoanelor cu ficatul gras prin aceea că îmbunătățește metabolismul și reduce inflamația.
Altă băutură al cărei consum este încurajat: ceaiul verde. Scade nivelul de grăsime din sânge și de peste tot de pe unde s-a lipit ea, treabă de care se ocupă antioxidanții, mai exact catehina. (


Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *