Care sunt ANALIZELE pentru ALERGII

MEDICUL explică de ce #analize avem nevoie pentru a descoperi și monitoriza alergiile. RĂSPUNDE LIVE Dr. Antoanela Curici, directorul medical Synevo Romania.
În România, 1 din 3 persoane suferă de #alergii respiratorii, schimbările de climă, iarba și polenul de la florile arborilor infloriți pot cauza o simptomatologie persoanelor care dezvoltă frecvent rinite alergice.

Dacă prezinți #simptome de tipul: nas înfundat, rinoree, strănut sau tuse, apelează la un consult de specialitate și sub îndrumarea medicului alergolog poți efectua investigații specifice pentru identificarea corectă și relevantă a sensibilizării alergice.

Testarea este un prim pas pentru tratamentul corect al alergiilor.
Testarea de IgE specifice în cadrul panelului respirator poate ajuta la identificarea alergenilor “trigger” – responsabili de manifestările clinice – dintr-un set de 13 alergeni comuni, întâlniţi în interiorul locuinţelor sau în mediul exterior. În interpretarea rezultatelor obţinute se va ţine cont de tipul expunerii, natura simptomelor şi caracteristicile bolii.
Panel alergeni respiratori (5 teste)

În ultimile decenii prevalenţa bolilor alergice a înregistrat creşteri semnificative. Alături de anamneză şi examenul fizic, testele de laborator specifice pot fi utile în evaluarea contribuţiei componentei alergice la manifestările clinice ale pacienţilor. Folosirea testelor IgE alergen-specfice în asociere cu raţionamentul clinic poate creşte acurateţea identificării statusului atopic şi influenţează decizia de a evita anumiţi alergeni.
Profil extins IgE specifice (Allergy explorer)

Testul de alergologie moleculară (ALEX) oferă în plus informații cu privire la riscul de reacții alergice severe sau la posibilele reacții încrucișate (crosreactivități). Reprezintă un alt nivel de diagnostic în alergii – Testele de alergologie moleculară sunt considerate teste de nivel trei, având o sensibilitate și o selectivitate mai mare comparativ cu testele tradiționale.



Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *