Care este CEL MAI BUN Tensiometru

Cum alegi Tensiometrul POTRIVIT pentru ție + 8 PAȘI importanți ca să-ți măsori CORECT, singur, Tensiunea Arterială.
Informațiile au fost furnizate de doamna doctor Ana-Maria Balahura, medic cardiolog, căreia îi mulțumim!
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Video cu GREȘELI în Tensiunea Arterială: https://youtu.be/UsCZ_g2m7-U?si=oBiBpFQgLshkwFZl

Acest video este parte din proiectul Pentru Ca Asa Spun Eu, un proiect al Societății Române de Cardiologie: https://www.pentrucaasaspuneu.ro/ . Pe 29 Septembrie e Ziua Inimii, fa-i un cadou inimii tale si mergi si masoara-ti tensiunea.

Cardiolologii romani si Societatea Europeana de Cardiologie incurajeaza automasurarea, iar ca sa stii cum sa o faci corect, intra pe siteul https://www.pentrucaasaspuneu.ro/ si, daca tot esti acolo, vezi clar care sunt valorile bune ale tensiunii arteriale, valorile pe care ar trebui sa le ai daca esti sub tratament si, apropos, e foarte, foarte, important sa respecti intocmai tratamentul asa cum ti l-a prescris medicul. Daca nu-ti place ceva, sau iti face rau, vorbesti tot cu el si ti-l schimba omul.

Pasul 1: Tensiometru de braț, nu de încheietură
Etalonul exactității este tensiometrul cu manșetă de braț și stetoscop, dar cum metoda de măsurare ne depășește pe toți, noi cei fără studii medicale, ideal este să aveți un tensiometru automat, cu manșeta pe braț. Există o singură excepție în care este acceptat tensiometrul de încheietură, o să vi-l zică doamna doctor in video.

Pasul 2: Măsoară-ți brațul
Nu, nu în sensul în care te uiți la mușchii tăi și te gândești la cât de bine te-ai antrenat. Ci în sensul că trebuie să măsori circumferința brațului. Manșeta trebuie să se potrivească perfect, altfel vei obține rezultate inexacte. Dacă alegi o manșetă prea mică, tensiunile tale vor arăta mai mari decât sunt în realitate. Dacă e prea mare, vor arăta mai mici.

Alege o manșetă conică (dacă e cazul)
Dacă ai circumferința brațului peste 42 de cm, vei avea nevoie de o manșetă conică. Este o formă specială de manșetă care îți va oferi valori corecte de tensiune arterială. Deci, nu dispera dacă brațul tău este mai robust!

Pasul 3: Poziția contează!
Pentru a măsura tensiunea arterială corect, trebuie să te așezi într-un fotoliu cu brațul la nivelul inimii. Este ca și cum ai da un braț de ajutor inimii tale! Manșeta trebuie plasată la două degete distanță de încheietura brațului, iar furtunul trebuie să fie în zona arterei principale a brațului. Poziția este importantă, iar dacă vrei să faci o demonstrație reală, folosește brațul fotoliului pentru sprijin!

Pasul 4: Creați un mediu zen
Măsurarea tensiunii arteriale necesită un mediu plăcut și liniștit. Nu vrem să avem valori fals crescute doar pentru că cineva strigă la televizor. Așadar, asigură-te că ești într-o cameră cu o temperatură confortabilă și că nu există zgomote de fond. Așteaptă 5 minute înainte de a începe măsurarea și nu uita să treci pe la toaletă.

Pasul 5: Nu încrucișa picioarele
Da, e adevărat, și poziția picioarelor contează. Nu le încrucișa, pentru că asta poate influența valorile tensiunii arteriale. Gândește-te că încrucișarea picioarelor poate fi interpretată ca o încercare de a-ți atinge genunchiul cu nasul.

Pasul 6: Nu te mișca
Acesta este momentul în care trebuie să stai linistit. Nu mișcați tensiometrul sau brațul în timpul măsurătorii. Chiar dacă ai vrea să jonglezi cu ele, rezistă tentației, vezi ce zice doamna doctor.


Pasul 7: Este NORMAL sa avem tensiuni diferite la cele doua maini.
Măsurarea tensiunii arteriale se poate face doar la o singură mână, de obicei mâna dreaptă. Dar cel mai corect este ca medicul dumneavoastră să vă măsoare la primul prima consultație tensiunea arterială la ambele brațe sau să faceți dumneavoastră acasă acest lucru. Vom măsura în continuare tensiunea arterială la brațul cu tensiunea cea mai mare, fie că e stânga, fie că e dreapta, fie că e brațul stâng, fie că e brațul drept, unde am măsurat tensiunea arterială cea mai mare. Acolo vom continua măsurătoarea pe termen.

Pasul 8: Nu exagera
Nu vrem să fim obsedați de măsurarea tensiunii arteriale, așa că nu exagera. Dacă ești o persoană sănătoasă, e suficient să-ți măsori tensiunea arterială o dată pe an.

#sanatate #inima #PentruCaAsaSpunEu

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *