7 TRUCURI să scapi de Febra Musculară

Afli 7 metode ușoare să scapi de durerile musculare și cum ele pot însemna diferite infecții, leziuni, ca e de la medicamente sau chiar de la vreo boala autoimună.

Informațiile din acest video au fost VERIFICATE și VALIDATE MEDICAL de Dr. Mihaela Parnia, medic specialist recuperare medicală la centrul “Terapie pentru mișcare”:
https://terapiepentrumiscare.ro/
@terapiepentrumiscare5041

Să știi că febra musculară poate să fie de scurtă durată – ca răspuns normal la un efort neobișnuit și parte a procesului de adaptare ce duce la forță și rezistență mai mare pe măsură ce mușchii se refac și revin la conformația inițială -, dar poate să fie și cronică. Durerea musculară cronică este simptomul vreunei probleme de sănătate, a vreunei boli, că astea ți-o dau cu dușmănie, de greu te mai scoli…

Cauzele febrei musculare, și am zis că cea mai comună este cea de efort, care apare după 6 până la 12 ore după ce-a sărit untul din tine, și poate dura până la 48 de ore. Două zile. Iar în formele severe chiar și o săptămână.

Alte cauze ale durerii musculare sunt bolile autoimune (cum sunt miozita cu corp de incluziune, polimiozita, lupusul sau scleroza multiplă), infecțiile (răceala, gripa, boala Lyme sau trichineloza), leziunile mecanice, unele medicamente (chimioterapia și radioterapia, cele utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale și statinele) și tulburările neuromusculare precum scleroza laterală amiotrofică, distrofia musculară, atrofia musculară spinală sau miastenia gravis.

Cancerele de țesuturi moi (sarcoamele) și leucemia dau dureri musculare, fibromialgia, hipotiroidismul și boală arteriala periferică, sindromul de compartiment exerțional cronic (mai ales ăsta la sportivi apare și în general lovește la picioare), dar și un dezechilibru al electroliților din sânge (calciu, magneziu, sodiu și potasiu), oboseala cronică și stresul.

Durerea asta din febra musculară este o durere profundă, constantă sau, dimpotriva, una ascuțită, care te… străfulgeră. Unii oameni au dureri musculare peste tot, în timp ce alții le resimt în anumite zone. Fiecare le experimentează în mod diferit, nu este neapărat un tipar. Până aici să zicem c-a fost clar. Pe lângă durerile musculare este posibil să fie prezente și dureri articulare sau spasme musculare.

Dacă te știi nevinovat, n-ai urcat, n-ai alergat și cu toate astea ai dureri musculare poate să-ți ceară să faci teste de sânge, ca să verifice nivelurile de enzime, hormoni și electroliți pentru că bănuiește o infecție, poate să recomande un RMN sau un CT ca să caute posibile leziuni, poate să vrea să faci o electromiografie care să măsoare activitatea electrică din nervi și muschi sau chiar o biopsie musculară ca să vadă dacă există modificări ale țesutului muscular.

Cum faci să îți treacă mai repede febra musculară:
1. Aplică, alternativ cald și rece pe zona dureroasă pentru a reduce inflamația și a îmbunătăți fluxul sangvin;
2. Stai în cada cu apă caldă în care ai dizolvat sare amară. Derivată din descompunerile rocilor minerale și conținând suflat de magneziu (un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen), neutră ca valoare a pH-ului, sarea amara este un remediu cu oarece notorietate în calmarea durerilor musculare și artrozice. Umblă vorba că ar avea și efecte detoxifiante, dar nu bagă nimeni mâna în foc că sunt impresionante.
3. Ia un analgezic dintre cele care se eliberează fără rețetă, gen aspirină, paracetamol sau geluri topice. Totusi, studii recente au demonstrat ca in cazul febrei musculare, analgezicele nu sunt contraindicate, dar nici asa eficiente, in sensul ca au mai mult efect placebo.
4. Turmericul și uleiul de pește pot fi de ajutor. Curcumina, compus care se găsește în turmeric, este bogată în antioxidanți și are puternice efecte antiinflamatorii, reduce durerile musculare și accelerează recuperarea după efort. Beneficii oferite și de acizii grași din uleiul de pește.
5. Unguentele care conțin arnică ameliorează și ele durerea și inflamația cauzate de exercițiile intense.
6. Purtarea articolelor de îmbrăcaminte (gen mâneci, manșete, șosete ori jambiere) de compresie timp de 24 de ore după efortul fizic poate reduce durerile musculare și accelera recuperarea prin menținerea mușchilor în poziție și mărirea fluxului de sânge.



Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#sanatate #febramusculara #romania
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *