3 Remedii DOVEDITE pentru Durerea Reumatică

De ce DOARE la schimbările METEO, ce e de fapt REUMATISMUL si 6 REMEDII pentru durere: 3 dovedite, 3 complementare. Oamenii de TOATE VÂRSTELE pot suferi de Boli Reumatice.

Îi mulțumim doamnei Conf. Univ. Dr. Liliana Pădure, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, care a VERIFICAT și VALIDAT MEDICAL informațiile din acest video.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Termenul de reumatism nu este folosit de medicină, este folosit de noi, oamenii, pacienții, care credem că reumatism este o boală în sine, care afectează articulațiile. Nu-i o boală în sine, este o „umbrelă” sub care stau mai multe tulburări reumatoide în care afectate pot fi oasele, articulațiile și mușchii.
Ceea ce noi generic numim reumatism are două forme:
1.reumatism articular (adică probleme cu articulațiile, clar, cum ar fi printre altele poliartrita reumatoidă, lupusul, guta și spondilita) 2.reumatismul non-articular (adică afecțiuni care vizează țesuturile moi și mușchii).

Și mai există o CREDINȚĂ GREȘITĂ: aceea că orice durere care apare pe parcursul procesului de îmbătrânire, e reumatism și e normală, ne resemnăm, dă-o încolo de boală că n-ai ce să-i faci, du-o cu tine și taci. Sigur că da, e adevărat că articulațiile încep maică să devină cu anii rigide și să doară, dar asta nu înseamnă că sută-n mie este o problemă inflamatorie, că e artrită sau poliartrită reumatoidă. Poate fi osteoartrită, și asta e altă gâscă-n altă traistă. Da, cartilajul articulației se distruge el cu timpul că na… Dar îl mai „ajută” și dacă ai abuzat de articulația aia, dacă ai suprasolicitat-o, dacă ai expus-o la frig sau i-ai dat să poarte povară de greutate. Corporală. Cartilajul (care e un țesut conjunctiv care acoperă suprafețele osoase ca să nu se frece direct una de alta, hârșa-hârșa) nu-și mai face treaba lui, de a prelua presiunea din interiorul articulației și de a o repartiza asa încât mișcarea să fie lină și nedureroasă. Se distruge, se fărâmă, se face harcea-parcea, ba poate să și dispară cu totul și începe chinul: articulațiile dor la început doar când te miști, iar după o vreme și când nu faci nimic, se umflă, troznesc sau blochează mișcările.

Și înainte să trec mai departe, vreau să-ți spun – până nu te duci – că bolile reumatice nu apar doar la babalâci. Sunt boli inflamatorii care afectează fără rețineri, și copii, și-adolescenți, și tineri.

De ce doare mai tare când se schimbă vremea? Pe cuvânt de onoare că și eu mi-am pus această întrebare: ce legătură are doamna Romica Jurcă, Busu și tot Institutul meteorologic cu durerile reumatismale, și de unde până unde au treabă articulațiile cu barometrele și precipitațiile?! Și-am găsit explicația: acolo, în articulație, unde e cartilajul, e și-un lichid. Sinovial. Nu e mult, dar e destul cât să ungă mecanismul. Ei, și dacă este lichid, atunci potrivit fizicii, are și o presiune care se echilibrează cu presiunea atmosferică. Normal că dacă presiunea atmosferică se modifică, o să fie influențată și presiunea din… zeama asta. Când presiunea este ridicată, țesuturile sunt împiedicate să se extindă, dar când scade și țesuturile se întind, să te ții. Presiunea atmosferică ideală este de 760 mm/Hg. Când e sub această valoare, cel mai probabil doare, doare, doare.
Pe lângă medicamente mai sunt și alte recomandări, lucruri simple, deloc complicate, care să te ajute să conviețuiesti cu ceea ce reumatism numești.Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:14
00:14 – 00:33 Ce afli din video
00:33 – 00:50 NU e o BOALĂ în sine
00:50 – 01:08 TIPURI de reumatism
01:08 – 02:01 Nu ignora SIMPTOMELE
02:01 – 02:33 DE CE te doare?
02:33 – 02:46 Afectează și TINERII
02:46 – 03:55 Schimbări METEO și durere
03:55 – 05:13 Cum SCAPI de durere?
05:13 – 05:55 1. Trebuie să faci mișcare! CONSTANT
05:55 – 06:14 2. Aplicații cu RECE – CALD
06:14 – 07:05 3. Acizi grași Omega-3
07:05 – 08:10 TERAPII complementare


#sanatate #romania #reumatism

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *