3 Metode NATURALE să ții HIPERTENSIUNEA sub Control

Afli cum să iei mai PUȚINE medicamente și să aduci Tensiunea Mare în limite NORMALE.
Dr. Ana Maria Balahura, medic CARDIOLOG răspunde.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Video GREȘELI în Hipertensiunea Arterială: https://www.youtube.com/watch?v=yth1VLQED9Q

Canalele campaniei Societății Române de Cardiologie:
https://www.pentrucaasaspuneu.ro/
https://www.facebook.com/Masoara.tensiunea
https://www.youtube.com/channel/UCWziLmj4gKTfyMOl8Kg-_-A

Campania de informare asupra hipertensiunii arteriale: ”Mergi și
măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCaAsaSpunEu dezvoltată de către @Societatea Romana de Cardiologie este un program diferit de comunicare, o abordare nouă în conștientizarea bolii, bazat în primul rând pe creșterea de comunități de oameni atenți la sănătatea lor și a celor dragi. Programul de informare se desfășoară în principal în mediul online, iar campania mizează pe legăturile profunde de FAMILIE prin care tinerii cu vârste între 25-40 de ani sunt invitați să vorbească cu părinții lor despre riscurile acestei afecțiuni, să îi încurajeze să meargă la medic și să își măsoare tensiunea arterială. În copilărie, cei mari le spuneau mereu ce să facă, pentru binele lor. Acum este rândul lor să facă la fel pentru părinți.


Pentru a avea succes în tratamentul hipertensiunii arteriale, trebuie să ne gândim la doi mari piloni: unul este stilul de viata si al doilea este tratamentul cu medicamente. Primul tine exclusiv de tine și de cata putere ai sa nu mai faci schimbari ”de maine” ci sa incepi ”de acum”, iar al doilea tine, ce sa vezi, tot de tine, ca trebuie sa mergi la medic si sa iei tratamentul intocmai cum ti-a spus acesta.

Ai auzit peste tot despre asta si devine tare enervant sa iti spuna, iarasi, cineva: fara sare, fara alcool, fara fumat, fa sport, schimba dieta complet (fructe legume, nuci nesarate, carne de pui si peste).
Cu atat mai enervant si greu, daca efectele nu se simt imediat si daca toata viata ai facut altfel.
Stim ca atunci cand vezi atatea schimbari gramada, pare imposibil, mai ales ca oricum ai putin timp pentru tine, putina energie, putina vointa. Dar nu trebuie sa le faci pe toate deodata, deoarece, ai dreptate, e greu si aproape imposibil.
Schimbarile mici ajuta mai mult decat ai crede.

La alimentatia pe care o ai acum, adauga un aliment sanatos – cu forta daca trebuie. E un pas mic, dar este. Sa zicem ca manaci friptura cu cartofi sau pizza, ia inainte de masa ta delicioasa o gura de leguma scarboasa si apoi spala gustul oribil cu ce ai fi mancat oricum. Pune cu 2 stropi de sare mai putin. Cand te ridici de pe scaun, fa cateva rotiri de cap si aplecari. Fa ca mine si in loc sa fumezi 12 tigari pe zi, incepe sa fumezi 11, apoi dupa ceva timp poate vei fuma 10. Schimbarile mici au efecte sigure si nici macar nu simti ca ai schimbat mare lucru.
Uite, iti garanteaza doamna doctor ca, daca te ocupi de stilul de viata, vei incepe sa tii mai bine in lesa aceasta boala.
E fascinant sa vedem cum organismul fiecaruia duce o lupta continua ca sa fim sanatosi. Cum asteapta cu disperare putin mai multa apa, putin mai putina sare si ne rasplateste imediat ce avem grija de el. Daca tot esti satul de medicamente, nu vrei sa faci un mic efort?

Sportul !!!! Te gandesti: ”Ba, cum sa alerg eu nu situ cat prin parc, cum sa ma apuc eu acum sa fac genuflexiuni sau flotari cand am probleme cu toate alea”. Daca faci miscare (un mers alert) prin aer curat 25-30 de minute de zi, in parc de exemplu, este sufficient. Daca 30 minute suna mult, incepe cu 5-10 minute, dar fa-o zilnic. Cu timpul vei putea creste si tot bine iti va fi. Si nu, efortul de la munca nu prea se pune.

Stresul – ”Nu ma enerva ca imi creste tensiunea” – cunosti vorba. Stil de viata schimbat inseamna si sa ai grija sa nu te enervezi si stresezi la orice. Adu-ti aminte de tine acum ceva timp, te enervai la fel de mult? Iti dadeai voie sa fii la fel de ingrijorat?


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 01:10 Succesul în tratament
01:10 – 01:54 Cum schimbi stilul de viață
01:54 – 03:56 Alimentație. Cât de repede Scade Tensiunea?
03:56 – 05:09 Sport. Cât de mult AJUTĂ
05:09 – 07:57 Stresul și Nervii Cresc Tensiunea?
07:57 – 08:41 Măsoară-ți Tensiunea!
08:41 – 09:10 Suntem peste 200.000 !!!


#tensiunemare #hipertensiune

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *