19 Alimente sănătoase pentru FEMEI

Iată ce să mănânci mai des pentru a fi sănătoasă și care este PUTEREA fiecărui aliment.
Desigur, acestea sunt bune și pentru bărbați, dar pe femei le ajută în mod deosebit.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Textul a fost verificat și VALIDAT MEDICAL de Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv la Centrul Medical @Superfit , căruia îi mulțumim.
Pe domnul doctor îl găsiți și pe YouTube: https://www.youtube.com/c/SuperfitRomania

Ne-am pus pe noi, femeile, în prim plan pentru că suntem mai vulnerabile decât bărbații în fața anumitor boli.
Vorbim în general despre alimente care protejează sistemul imunitar, care conțin antioxidanți, care reduc colesterolul, care ajută digestia sau pierderea în greutate, care mențin sănătatea pielii sau a părului.

Iaurt grecesc
Calciu și probiotice care stimulează imunitatea. În comparație cu iaurtul obișnuit, cel tip grecesc are de două ori mai multe proteine.

Ouă
Gălbenușul de ou conține mulți nutrienți esențiali, inclusiv colină, care este legată de rate mai scăzute ale cancerului de sân. Un ou mare asigură 27% din necesarul zilnic, alături de antioxidanți care pot ajuta la prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei.

Orez brun
Sărac în grăsimi și bogat în fibre, orezul brun este o sursă cinstită de seleniu, oligoelement esențial pentru metabolismul tiroidei.

Somon
Sursă bogată de vitamina D și acizi grași omega-3. Previne bolile de inimă dar și formarea ridurilor, și ajută la pierderea în greutate.

Lapte degresat
Vitamina D din el o dată că ajută organismul să absoarbă calciul, și pe lângă asta reduce riscul de boli de inimă, previne anumite tipuri de cancer, ameliorează durerile de spate și ajuta la prevenirea depresiei.

Fasole
Plină fibre, de proteine și zeci de nutrienți cheie, inclusiv câțiva pe care majoritatea femeilor nu prea îi obțin din alimentație: calciu, potasiu și magneziu.

Carne slabă de vită
Este una dintre cele mai bine absorbite surse de fier și ține anemia la respect. Mai conține zinc, vitamine din grupul B, vitamina E și acizi grași omega-3.

Nuci
În afară de faptul că reduc riscul de boli de inimă și diabet, nucile sunt bogate în omega-3. Alunele conțin arginină, un aminoacid care poate să scadă tensiunea arterială, iar migdalele polifenoli, buni și ei tot pentru inimă.

Semințe de in
Au o contribuție în prevenirea agomerării de celule roșii și formarea de cheaguri care pot bloca arterele.

Piept de pui
Pieptul de pui este o sursă buna de fosfor, important pentru oase și dinți puternici, și vitamina B3 care ajută la controlul hipertensiunii arteriale și previne întărirea arterelor.

Cartofi dulci
Din ei îți iei vitamina A, cea care protejează ochii, pielea, tractul respirator, intestinal și urinar.

Smochine
Sunt bogate în potasiu (care scade tensiunea arterială) și calciu de care au nevoie oasele.

Vin
Roșu, draga! Blochează creșterea celulelor adipoase.

Zmeură
Conține mangan, important pentru funcția creierului, pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. Este bogată în vitamina C, în fibre și antioxidanți.

Linte
Femeile care mănâncă linte de cel puțin două ori pe săptămână au un risc redus cu 24% de a dezvolta cancer de sân, comparativ cu cele care mănâncă o dată pe lună sau deloc.

Chefir
Probioticele din chefir se fac scut de apărare când e Candida pe cărare.

Banane
Bogate în potasiu, bananele ajută la controlul tensiunii și reduc riscul de accident vascular cerebral, iar conținutul de fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze normal.

Dovleac
Ca majoritatea legumelor și fructelor de culoare portocalie, dovleacul conține betacaroten, pe care corpul îl transformă în vitamina A.

Sfeclă
Potasiul din sfeclă contracarează efectele negative ale unei diete bogate în sare, pentru că reduce hipertensiunea arterială și pentru că poate să combată inflamația.

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 02:00 Superputeri
02:00 – 02:25 Iaurt grecesc
02:25 – 02:53 Ouă
02:53 – 03:05 Orez brun
03:05 – 03:26 Somon
03:26 – 03:42 Lapte degresat
03:42 – 04:03 Fasole
04:03 – 04:23 Carne SLABĂ de vită
04:23 – 04:46 Nuci
04:46 – 04:56 Semințe de in
04:56 – 05:08 Piept de pui
05:08 – 05:16 Cartofi dulci
05:16 – 05:32 Smochine
05:32 – 05:43 Vin roșu
05:43 – 06:03 Zmeură
06:03 – 06:15 Linte
06:15 – 06:22 Chefir
06:22 – 06:32 Banane
06:32 – 07:00 Dovleac
07:00 – 07:15 Sfeclă


#sanatatefemei #frumusete #dieta
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *