16 semne că stai prost cu MAGNEZIUL

Vei afla care sunt dozele recomandate și alimentele bogate în magneziu, cât de GRAVĂ este lipsa acestui mineral, ce SIMPTOME să te alarmeze și ROLUL magneziului în organism.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost Verificate și Validate Medical de dr. Cătălin Colț, medic specialist în medicină sportivă.
Proiect video realizat cu sprijinul Worwag Pharma.

Simptome ale deficitului de magneziu. La unele persoane acestea apar și sunt deranjante chiar și atunci când nivelul acestui mineral este doar ușor scăzut, pe când alte persoane tolerează bine mersi și nivele foarte scăzute de magneziu în organism. Nu trebuie însă ignorat faptul că există tot mai multe dovezi că deficitul de magneziu este implicat în diverse afecțiuni cardiovasculare, neurologice, gastrointestinale sau musculoscheletale, iar lista este chiar mai lungă de-atât.

Ce poate duce la o carență de magneziu: păi diabetul de tip 2 poate, boala celiacă poate, problemele digestive și cele renale, vărsăturile și diareea pe termen lung, utilizarea prelungită a diureticelor, unele medicamente (cum sunt de exemplu cele pentru tratamentul ulcerului sau refluxului gastroesofagian). Și alcoolismul poate. Și după o operație la parotidă sau tiroidă se poate. Și după un bypass gastric. Toate reprezintă câte-o posibilitate.

Hai să vedem care sunt simptomele deficitului de magneziu și după aia îți mai zic și alte lucruri pe care este bine să le știi.

Tulburări musculare și crampe
Tremurăturile, spasmele și crampele musculare sunt semne ale deficienței de magneziu. Când e una ușoară spre medie, să zic așa. Pentru că în cazurile severe, când nivelul magneziului din sânge este sub 1,3 mg/dL, se ajunge și la convulsii. Acuma să știi că nu pentru orice spasm involuntar poți să dai vina pe magneziu, că se mai poate întâmpla și de la stres, de la cofeină sau să fie efectul secundar al vreunui medicament. Dar e bine să fii atent, și dacă spasmele astea musculare sunt frecvente, persistă (nu sunt ocazionale), să-i pasezi informația medicului tău de familie.

Stres, tulburari de somn (mai exact insomnie), cefalee, migrenă
Practic este vorba de stres și de consecințele lui – tulburările de somn, cefaleea și migrena – un cerc vicios în care omul se tot învârtește păgubos când magneziul îi lipsește.

Oboseală și slăbiciune musculară
Oboseala, o stare caracterizată prin slăbiciune fizică sau mentală ori epuizare, este un alt simptom al deficienței de magneziu. Reține totuși că toți mai obosim din când în când și de obicei este suficient să ne odihnim ca să ne revenim. Cu toate acestea, oboseala severă sau persistentă poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Pentru că oboseala este un simptom nespecific, cauza sa este imposibil de identificat dacă nu este însoțită și de alte simptome. Un alt semn mai specific al deficienței de magneziu este slăbiciunea musculară, dar care și ea poate fi cauzată de miastenia gravis. Oamenii de știință cred că slăbiciunea este cauzată de pierderea potasiului în celulele musculare, afecțiune asociată cu deficiența de magneziu.

Bătăi neregulate ale inimii
Aritmia cardiacă sau bătăile neregulate ale inimii (sau palpitațiile cum mai sunt numite), pot fi tot efecte ale deficitului de magneziu. Administrarea profilactică de magneziu poate reduce riscul de apariţie a aritmiilor cardiace cu 23% până la 48%.

Tensiune arterială ridicată
Deficitul de magneziu este implicat în apariția hipertensiunii arteriale. Există o relaţie inversă între nivelul de magneziu şi valorile tensiunii arteriale. Magneziul este cel care potențează efectul medicamentelor folosite în hipertensiune.

Alte simptome ale carenței de magneziu sunt scăderea poftei de mâncare, dificultățile de respirație, nervozitatea, amețelile și căderea părului.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.


00:00 – 00:49 Studiourile Pacientul 2.0
00:49 – 02:02 RISCURILE lipsei de magneziu
02:02 – 03:24 Este GRAVĂ? Medicul EXPLICĂ
03:24 – 03:53 Ce o cauzează?
03:53 – 06:42 SIMPTOMELE deficienței de magneziu
06:42 – 08:09 Cum trebuie administrat. Medicul EXPLICĂ
08:09 – 10:13 OROTAT de magneziu. Ce este? Care e ROLUL său?
10:13 – 10:30 Alte Simptome
10:30 – 12:42 Cum AFLI că ai Deficit de Magneziu. Explică Medicul
12:42 – 13:30
13:30 – 14:48 Doze Recomandate + Alimente BUNE


#sanatate #magneziu #romania

photo created by freepik: www.freepik.com

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *