12 semne pe FAȚĂ care pot să însemne PROBLEME serioase de SĂNĂTATE

Ce Boli pot ascunde, ce înseamnă ele și când să te duci la Medic.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Video despre SEMNE de Accident Vascular Cerebral: https://youtu.be/5hpZvj0Ku_M

Textul a fost verificat și Validat Medical de dr. Elena Pîlșoiu, medic rezident dermatologie.
Mai multe detalii AICI: https://www.instagram.com/dr.elenapilsoiu/

Cred că fiecare dintre noi știe exact cum arată la față în mod normal. Că dacă la brațe sau la picioare, de exemplu, nu ne uităm și nu le studiem în fiecare zi, la față n-avem încotro. Și tocmai de aia observăm imediat orice schimbare, fiindcă moacele ne sunt familiare.

Albul ochilor este galben
Atunci când atât albul ochilor cât și pielea are culoarea galben, este vorba despre icter. Și ce înseamnă asta? Înseamnă că în corp există prea mult deșeu de la descompunerea celulelor roșii din sânge.

Pleoapa este căzută
Pleoapa căzută nu este neapărat de speriat, pentru că în cele mai multe cazuri ptoza este inofensivă.

Ai puncte galbene pe pleoape
Ele dau o informație importantă: aceea că în organism există dereglari ale metabolismului grăsimilor (dislipidemii) și că ești o persoană mai predispusă la boli de inimă sau la un atac de cord.

Ai pungi sub ochi sau cearcăne
În cazul cearcănelor, în afara de cele motivate prin lipsa somnului, vinovați mai pot fi apneea de somn și hipotiroidismul. În hipotiroidism se mai adaugă și alte semne, cum ar fi senzația de frig, creșterea în greutate și oboseala.

Erupția în formă de fluture
Acoperă ambii obraji în formă de fluture și este un semn comun al lupusului, o boală care face ca sistemul imunitar să atace propriile țesuturi și organe.
Apariția unor grupuri de mici umflături de culoare roșie, poate indica boala celiacă, tot o afecțiune autoimună, în care organismul reacționează la gluten. Erupțiile cutanate de la nivel facial ar mai putea indica probleme digestive, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, care afectează intestinul gros.

Buze crăpate
Atunci când buzele se descuamează în mod constant – indiferent de vreme – acest lucru, în afară de deshidratare, în cazuri rare poate indica hipotiroidism sau diabet.

Nuanță albăstruie a buzelor
O nuanță albăstruie la nivelul buzelor sau al patului unghiilor ar putea indica o boală cardiacă sau pulmonară.

Ten palid
Dacă nu te-o fi poreclit vreun amerindian Față-Palidă, atunci s-ar putea să fii anemic.

Alunițe modificate
În general alunițele nu reprezintă nimic îngrijorător, dar e important să fie văzute de un dermatolog atunci când aspectul lor este modificat: când sunt asimetrice, când au marginile ușor zimțate, când li se schimbă culoarea. Toate aceste modificări sugerează melanomul, adică un tip de cancer al pielii.

Îți crește păr în locuri neobișnuite
Părul nedorit apărut în special de-a lungul liniei maxilarului, bărbiei și buzei superioare, ar putea fi un semn pentru sindromul ovarelor polichistice, urmare a unui dezechilibru hormonal.

Pierzi din gene și sprâncene
Ar putea fi cauzată de stresul extrem dar și de o afecțiune autoimună, alopecia areata, care atacă foliculii firelor de păr.

Ai fața asimetrică
Asimetria feței ar putea fi și o paralizie Bell, dar este mai important să fie exclus accidentul vascular cerebral înainte de a investiga alte cauze ale acestei asimetrii.Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

#sanatate #romania

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *