11 semne că ai Probleme cu INIMA

Află cum TUSEA, Picioarele Umflate și SFORĂITUL sunt semne ale Problemelor cu Inima, dar și la ce alte simptome trebuie să fii atent. Când bătăile neregulate înseamnă ARITMIE? Când devine tusea o TUSE CARDIACĂ?
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna dr. Ana-Maria Balahura, medic primar CARDIOLOG, care e mereu alăturid de noi și căreia îi mulțumim!

Nu-i punem acum la socoteală pe ipohondrii care cer medicului de familie în fiecare lună un EKG, că au ei un clasor și colecționează rezultatele ca pe timbre, dar, totuși, dacă ești supraponderal, dacă ai diabet, colesterol mare, hipertensiune sau ai peste 60 de ani, de un control pe an la inimă, e nevoie. Cu atât mai mult dacă ai nu doar unul dintre factorii ăștia de risc, ci mai mulți. Ei, dacă ai răspuns cu „NU” la întrebarea „Știi ce semne pot indica faptul că ai probleme cu inima?” ascultă ce urmează să-ți spunem și o să poți răspunde „DA”.

Disconfort toracic
Este cel mai frecvent semn că la inimă este pericol. Mai pe înțeles: durere, senzație că te strânge sau că te apasă în piept. Toate aceste simptome pot indica un blocaj într-o arteră sau – dacă durerea este foarte puternică – iminența unui atac de cord. Disconfortul acesta durează de obicei câteva minute, când ești fie în repaus, fie desfășori o activitate fizică. Dacă este doar o durere foarte scurtă sau dacă este într-un punct și este mai puternică atunci când îl atingi, apeși, împingi, probabil că nu este vorba de inimă, dar tot e bine să te verifice un medic.

Greață, indigestie, arsuri sau dureri de stomac
Desigur, pântecăraie ai și dacă ai mâncat ceva care te-a deranjat, nu e inima neapărat. Cu toate astea trebuie să fii conștient, să reții și să ai în vedere ca unii oameni au aceste simptome în timpul unui atac de cord. Și nu numai greață, arsuri și dureri de stomac.

Durere care iradiază în braț
Un alt simptom clasic al atacului de cord este durerea care începe în piept și se duuuuce în partea stânga a corpului, în braț.

Senzație de amețeală
N-ai mâncat, nu te-ai hidratat, brusc în picioare te-ai ridicat, ți-ai pierdut echilibrul sau ai leșinat. Dar dacă nu ai motivele astea și amețești brusc, dintr-o dată, ai o durere puternică în piept și dificultăți de respirație, cere imediat ajutor medical.

Dureri la nivelul gâtului sau maxilarului
Dacă ai numai durere de gât sau maxilar, atât, inima nu o amesteca fiindcă nu-i legat de ea. O fi o problemă musculară, o fi de la sinusuri, o fi vreo răceală. Dar dacă, în plus, ai presiunea aia în mijlocul pieptului și durerea se propagă în gât sau maxilar, cheamă fuga Salvarea.

Oboselă instalată foarte ușor
Pentru medicul cardiolog, faptul că obosești brusc și respiri cu dificultate după activități fizice ușoare, de rutină, care înainte nu-ți ridicau absolut nicio problemă, reprezintă un semnal de alarmă chiar mai important decât dacă i te plângi de o durere mică.

Sforăit
Hai că dacă sforăi, așa, gingaș, fără să miști draperiile, e OK. Sforăitul ăla ucigaș, cu gâfâieli, opinteli și sufocare, ăla e problemă mare: e semn de apnee în somn și asta pune un stres suplimentar pe inimă.

Transpirații reci
Aici nici nu sunt multe de spus, e foarte clar: transpirațiile reci, fără un motiv evident, mai ales dacă sunt însoțite și de dureri în piept, umăr sau maxilar.

Tuse care nu se oprește
Dacă ești o persoană la risc pentru boli de inimă, tusea de lungă durată, care produce mucus alb sau roz, nu trebuie ignorată pentru că poate fi semn de insuficiență cardiacă, adică inima nu mai poate ține pasul cu cerințele organismului.

Picioare și glezne umflate
Ar putea fi un semn că inima nu pompează sângele atât de eficient pe cât ar trebui, iar acesta refulează în vene. De asemenea, insuficiența cardiacă poate face ca rinichii să elimine mai greu apa și sodiul în plus din organism, ceea ce poate provoca umflarea picioarelor.

Bătăi neregulate ale inimii
Dar dacă ai palpitații mai mereu, și în plus și dureri în piept, amețeli și dificultăți de respirație, hai las-o jos de excitație, ca asta e mai degrabă fibrilație! Atrială.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#sanatate #medical #inima

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *