Viața Medicală se extinde digital

Viața Medicală, cea mai longevivă publicație medicală și singura publicație săptămânală de opinie și informare medicală din România, își extinde conținutul în format digital.

Printr-un proces de transformare editorială, începând din 2020, viața-medicala.ro preia conținutul editorial al ziarului și îl completează cu informații noi, publicate în timp real. Procesul de transformare digitală a publicației va fi evidențiat, în luna martie, printr-o
campanie națională, susținută de formatori de opinie din domeniul medical. Intitulată “Gândim medical, Evoluăm digital”, campania are ca scop susținerea informării corecte a medicilor prin intermediul surselor digitale.

Viața Medicală este cea mai longevivă publicație medicală din România. Săptămânalul a fost publicat înainte de 1989 sub denumirea „Muncitorul sanitar”, pentru ca în anii următori să devină Viața Medicală, săptămânal care se adresează în principal profesioniștilor din domeniul medical și farmaceutic. În cele peste 1500 de ediții tipărite, publicația a stat la baza educării și informării generațiilor de medici, fiind accesibilă atât pe bază de abonament, cât și prin vânzare directă la puncte de difuzare a presei.

Structura editorială diversificată oferă știri de actualitate din domeniul medical, sanitar și farmaceutic, din plan local și internațional. Conținutul este structurat în rubrici de opinie, interviuri, articole de specialitate, reportaje cu tematică medicală și socială, campanii dedicate
zilelor mondiale și altor evenimente importante, texte culturale, cărora și se adaugă informații legate de stilul de viață al medicilor, asistenților și farmaciștilor.

În 2017, Viața Medicală a intrat în structura grupului de presa MedicHub Media, a cărui viziune este aceea de a deveni locul virtual de întâlnire al breslei medicale. Viața Medicală, prin poziționarea sa, completează perfect viziunea editorială a grupului. Ziarul a devenit disponibil și on-line, pe medichub.ro, iar începând cu anul 2020, publicația tipărită a fost completata de
lansarea site-ului viata-medicala.ro.

Dr. Simona Melnic, CEO Medichub Media și Viața Medicală: „Proiectul se construieste pe un concept care vorbește, în esența lui, despre colaborare”

„Deservire a breslei medicale, sprijin pentru performanță și competență, dar si integritate, empatie și abordare umanistă. Ne propunem să punem în spatele acestui proiect rețeta optimă de respect pentru brandul Viața Medicală, dar și concepția publicistică nouă, menită să atragă și să rețină atenția medicului și a cititorului secolului al XXI-lea. Viața Medicală rămâne vocea comunității medicale românești. Este o publicație independentă și neimplicata politic, care promoveaza schimbul constructiv de idei, medicina bazată pe dovezi și medicina bazată pe știință și susține excelența în domeniul medical. Viața Medicală respectă atât normele deontologiei jurnalistice, cât și pe cele medicale.”, a continuat CEO-ul Viața Medicală.

Conținutul din edițiile de ziar este disponibil online în fiecare vineri, odată cu apariția publicației la punctele de difuzare a presei. Site-ul viata-medicala.ro a devenit, în 2020, una dintre cele mai populare surse de informații din domeniu, cu circa un milion de vizitori unici și peste 1,5 milioane de accesări ale articolelor. Viața Medicală online este o sursă de informare corectă, verificată și utilă în practica de zi cu zi a profesioniștilor din domeniul medicofarmaceutic, dar și a persoanelor interesate de subiecte de profil.
Din dorința de a încuraja profesioniștii din domeniul medical, sanitar și farmaceutic să apeleze la surse corecte și verificate de informație digitală, Viața Medicală inițiază, în luna martie 2021, o campanie de promovare a instrumentelor digitale în medicină.
Mesajul de campanie este “Gândim medical, evoluăm digital!” și este susținut de patru medici cunoscuți: Dr. Adrian Marinescu (Spitalul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, coordinator al programului național HIV/SIDA), Dr. Rodica Tănăsescu (vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov), Dr. Horațiu Ioani (medic specialist neurochirurg, fondator al rețelei de telemedicină Medicentrum) și Dr. Radu Zamfir (directorul Agenției Naționale de Transplant). Ambasadorii campaniei transmit mesaje video către colegii de breaslă.

Zilnic, dacă nu în fiecare oră, căutăm informații, pentru că avem nevoie rapid, în scop diagnostic, să ne informăm pentru diverse întâlniri. Când vorbim de domeniul medical, sfatul meu ar fi să căutăm acele 10% surse de informație corectă, indiferent că vorbim despre lucruri actuale, vaccinare, pandemie ș.a.m.d. sau despre alt subiect”, declară Dr. Adrian Marinescu despre implicarea sa în campania de comunicare a Vieții Medicale.

Mă bucur că tinerii medici folosesc toate mediile digitale pentru informare și îi îndrum întotdeauna și spre Viața Medicală, care le aduce «istoria din spate» și «viitorul din fața» unui subiect medical”, a subliniat Dr. Rodica Tănăsescu.

Mesajul “Gândim medical, evoluăm digital!“este distribuit public și prin vizualurile de campanie, ce conțin imaginile a doi medici din generația milenialilor (Dr. Diana Andronache, medic rezident Medicină Internă, și Dr. Ștefan Veliceasa, specialist Medicină de Familie), doi
reprezentanți ai generației care a inițiat “revoluția digitală” în domeniul medical de la noi din țară, care își invită colegii să apeleze la informația medicală în format digital, dar din surse verificate.

Viata Medicala

Despre MEDICHUB MEDIA
Editura MedicHub este cunoscută în piața medicală românească datorită celor nouă publicații tipărite și online, de specialitate: Medic.ro, Farmacist.ro, ORL.ro, Pediatru.ro, Ginecologia.ro, Psihiatru.ro, Oncolog-Hematolog.ro, Revista Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, Revista Societății Române de Obstetrică și Ginecologie. Aceste publicații susțin serviciile de comunicare integrată de tip multichannel către lumea medicală și farmaceutică, organizarea de evenimente știintifice, webinarii, podcasturi, campanii de newsletters, telemarketing și teledetailing, e-learning și altele, toate acestea integrate în platforma medichub.ro.

Despre VIAȚA MEDICALĂ
Săptămânalul comunității medicale din România, Viața Medicală, publicație cu notorietate în lumea medicală, lansată la sfârșitul anului 1989, este un mijloc important de comunicare ce furnizează informații de actualitate relevante pentru profesioniștii din domeniul medical
„Istoria” acestor ani poate fi regăsită în colecțiile tuturor numerelor de ziar apărute până în prezent și care se află în marile biblioteci naționale, acolo unde sunt depuse și „Caietele Vieții Medicale”. În 2017, Viața Medicală a intrat în structura grupului de presa Medichub, iar în 2020 a fost lansată varianta online a săptămânalului viata-medicala.ro.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *