Test de Vedere: AFLĂ DACĂ VEZI bine!

Testul acesta o să-ți arate dacă ai vederea bună și ochi de vultur.
Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Nu, nu e clasicul test de distingerea culorilor, ci unul extrem simplu și distractiv! Canalul Bright Side l-a pregătit și noi l-am tradus pentru tine. Il poți face de pe telefon, tabletă, calculator sau chiar de pe TV.

Tot ce trebuie să găsești este banda cu nuanța diferită de celelalte. Dacă greșești o dată, atunci ai picat nivelul. Sunt 4 niveluri de la ușor la foarte dificil.
Tine cont, doar 8% dintre cei care fac testul trec și Nivelul 4.
Hai, mult succes și distracție plăcută!

Deși acesta nu este un examen clinic, dacă ai ajuns până aici fără greșeală, ai putea să fii tetracromat (scris pe ecran TETRACROMAT). Un tetracromat e cineva care, din cauza unei mutații genetice a retinei vede cu mult mai multe nuanțe decât noi, ceilalți, care sunte Tricromați (scris pe ecran TRICOMAT).

Cum adică?
La fel ca la televizor și alte ecrane, și pe retina noastră lumea se vede combinând Roșu, Verde și Albastru. Tetracromații au însă pe retină și celule speciale pentru Violet și asta-i face să vadă până la de 100 de ori mai multe nuanțe noi ceilalți. Mai puțin de 1% din populația lumii este tetracromată.

Mult mai frecvent e daltonismul, incapacitatea de a distinge intre culori complementare, de obicei rosul de verde, 8% dintre barbati au asa ceva. Vestea bună e că la femei daltonismul e de până la 20% mai rar decât la bărbați.

Dacă ți-a plăcut, abonează-te acum. E simplu, la Pacientul 2.0 ai medicină pe limba ta, cu informații verificate medical.

Cum ziceam, cei de Bright Side – canalul de la care am luat acest test – au un video cu exerciții pentru ochi (https://www.youtube.com/watch?v=QQ3ki1dCcnw) , am pus linkul în comentarii.

E-n engleză, dar, dacă vrei să-l adaptăm și pe el în românește, cere-ne în comentarii și, dacă sunt minim 10 solicitări, o s-o facem.

Sănătate multă!

Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *