Poți preveni CANCERUL prin Alimentație

Ce mâncăm ca să prevenim cancerul? Este CARNEA bună de fapt? Iată răspunsurile.
Informațiile din acest video au fost verificate și validate medical de doamna dr. Daciana Toma, medic de familie și vicepreşedinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Felul în care ne alimentăm eventual poate să contribuie la prevenirea apariției acestei boli. E cu totul altceva. Nutriția este importantă și în tratament, bineînțeles, dar nu singură, ci ca element al unui plan mai complex. Tare aș vrea să cred că s-a înțeles.
Un prim aspect legat de nutriție și cancer: consumul de alimente bogate în calorii și de băuturi dulci duce la creștere în greutate, iar obezitatea este cauza a 13 tipuri diferite de cancer. Prin urmare, dacă ai o dietă sănătoasă și echilibrată, care te ajută să te menții la o greutate sănătoasă sau să slăbești, asta poate reduce riscul de cancer. Ce înseamnă o dietă sănătoasă? (Toți știm că am auzit de zeci de mii de ori, doar că nu aplicăm.) Înseamnă ca la fiecare masă, pe doua treimi din farfurie să se găsească legume, leguminoase, cereale integrale și fructe. Nucile și semințele sunt de asemenea bune. Restul de o treime să fie carne, pește sau produse de origine animală, cum ar fi brânză și ouă. Sau tofu, care conține proteină vegetală.
Cerealele integrale, legumele, leguminoasele (în special fasolea), fructele, nucile și semințele sunt importante pentru organism, deoarece conțin antioxidanți. Acestea ajută la repararea celulelor și eliminarea toxinelor, indiferent cum au ajuns în organism, că din cauza poluării, că sunt bacterii și virusuri sau aditivi și conservanți din alimentele procesate. Antioxidanții, fibrele, vitaminele și mineralele din aceste grupe de alimente au fiecare rostul său într-un plan alimentar care să reducă riscul nu numai de cancer dar și de o serie de alte boli cronice.

A mânca sănătos nu înseamnă că trebuie să fii vegan sau vegetarian. S-a dovedit că mesele care includ proteine ​​animale slabe precum puiul și peștele dar și proteinele vegetale, reduc riscul de cancer. La carnea roșie (de porc, vită și miel) este însă nevoie de moderație. Mai rar și mai puținel…

Lucru important: cred că tuturor ne place carnea la grătar. Salivăm și numai dacă ne gândim la ea. Eu una recunosc că DA! Cu adânc regret vă spun că ni se recomandă să evităm carnea carbonizată (bine ăacuta, bine pătrunsă, știi ce zic?) deoarece acolo se petrec niște chestii nasoale, se creează niște compuși care sunt legați de cancer. În loc de carne făcută pe grătar suntem sfătuiți să o mâncăm gătită lent, la temperatură joasă, la cuptor. Nu știu ce farmec o să mai aibă picnicurile la iarbă (verde, verde, că doar nu galbenă) dacă trebuie să luăm cu noi și cuptorul, și butelia, dar na, eu v-am zis că trebuia să vă zic. Nu că mi-ar conveni vreun pic. M-am gândit: păi și dacă mă duc la picnic și nu se face grătar, ce mâncăm? Sau, sanchi, „ne bucurăm de timp de calitate petrecut cu familia sau prietenii”. Pe naiba! Ce mâncăm?! Ouă fierte și brânză cu roșii? Sandvișuri cu salam ori parizer, cremwursti, carnati sau șuncă presată? Ntz. Apostolii alimentației anti-cancer blamează și carnea procesată. Mai mergem la picnic să bem apă plată? Nici salam, nici cârnați, nici ce-o mai fi, păi cu ce om mai trăi de frica de-a nu muri?!

Din alimentația sănătoasă, care să prevină cancerul, ar mai trebui eliminate alimentele care conțin zahăr adăugat. Știu că aproape toate alimentele conțin zahăr și că este foarte greu să găsești unele în care să nu fie prezent. Măcar citește eticheta înainte să pui produsul în coș și caută să conțină cât mai puțin, dacă nu se poate deloc. Și mai dă pas la prăjituri, torturi, bomboane sau băuturi îndulcite, la bunătăți din astea care au zahăr pus cu cifa.




Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

#cancer #dieta #sanatate
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *