Cum deosebim Depresia de Anxietate

Cum recunoști simptomele specifice de anxietate și depresie, ce înseamnă ele de fapt și cum se deosebesc.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna Laura Fierbințeanu, psiholog clinician și psihoterapeut integrativ principal, căreia îi mulțumim.
Mai multe detalii despre doamna psiholog: http://www.despresuflet.ro/cabinete-psihologice/bucuresti/cabinet-individual-de-psihologie-fierbinteanu-laura-janeta-bucuresti–773/
https://web.facebook.com/laura.fierbinteanu

Să știi că între anxietate adevărată și depresie adevarată, există diferențe majore, și fiecare dintre ele are simptome diferite. Cu toate acestea, nu este ceva neobișnuit ca cei care suferă de anxietate să se confrunte și cu depresia și viceversa. Hai să vorbim mai întâi despre anxietate. Tulburarea de anxietate merge mult mai departe de neliniste sau frica temporară. Persoanele care suferă de o tulburare de anxietate experimentează un stres sau o ingrijorare continuă, de obicei fara obiect care se poate înrăutăți în timp si poate fi declanșată de factori externi. Anxietatea se poate învârti în jurul mai multor împrejurări, cum ar fi serviciul, interacțiunile sociale și circumstanțele cotidiene.

Simptomele anxietății generalizate sunt senzația de neliniște sau de agitație, dificultățile de concentrare, iritabilitatea, sentimentele incontrolabile de îngrijorare și dificultățile în a adormi sau a rămâne adormit (și aia cu bormașina nu se pune) efectuarea de activități fără scop cum ar fi mersul pas cu pas, în sus și-n jos, răsucirea mâinilor sau bâțâitul din picioare

Se poate vorbi chiar și de efecte fizice precum tensiune musculară și dureri musculare, dureri de cap, amețeli, transpirație, bătăi rapide ale inimii, dificultăți de respirație și probleme intestinale. Când apar astfel de simptome fizice fără ca ele să aibă o cauză medicală, tot fizică, ci sunt declanșate de stresul emoțional, fenomenul se numește somatizare.
Ei, multe dintre aceste simptome pe care le-am enumerat, adică de fapt toate, interferează cu activitățile zilnice ale unei persoane, cum ar fi capacitatea de a învăța și a se concentra la școală, performanța de la locul de muncă, responsabilitățile casnice și relațiile. Asta a fost anxietatea, da?! Stai să vezi ce hâdă e depresia!

Ca și anxietatea, depresia afectează negativ starea de spirit, dar mai rău. Genul ăsta de tristețe este generală, face parte din viață dar NU poate fi numită depresie. Ca și anxietatea, depresia afectează negativ starea de spirit, dar mai rău. Aceasta creează sentimente de tristețe, deznădejde și pierderea interesului. Și chiar dacă ai mai trăit astfel de sentimente din când în când, atunci când ele îti stau în cârcă și te copleșesc de mai mult de două săptămâni, zi de zi, noapte de noapte și ceas de ceas, și îți dă viața peste cap, și nu mai funcționezi ca înainte, aia e depresie. Impactul ei asupra unei persoane s-ar putea spune că este devastator. Și simptomele depresiei, așa, ca din carte, ca la manual, sunt tristețea profundă, pierderea interesului pentru activitățile zilnice sau pentru orice activitate de care înainte te bucurai, pe care o făceai cu plăcere, modificări ale apetitului, dificultăți în a adormi sau dormit prea mult, nivel scăzut de energie, lentoare în mișcări și în vorbire, sentiment de inutilitate, dificultăți de gândire sau de concentrare și gânduri suicidare. Și ca simptom fizic este de menționat modificarea greutății cauzată de modificarea apetitului.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 01:16 Anxietate și Depresie. Le recunoști?
01:16 – 01:32 Simptomele sunt DIFERITE
01:32 – 02:00 ANXIETATEA. Ce simți?
02:00 – 02:49 Simptomele Anxietății. Psihice și Fizice
02:49 – 03:11 Cum îți afectează viața
03:11 – 03:59 Când e depresie de fapt?
03:59 – 04:26 DEPRESIA. Ce simți?
04:26 – 05:11 Simptomele Depresiei. Psihice și Fizice
05:11 – 05:25 Specific Anxietății
05:25 – 05:32 Specific Depresiei
05:32 – 06:14 Te simți slăbit?
06:14 – 07:13 Care sunt TRATAMENTELE#sanatate #romania #psihologie

thumbnail image by: freepik.com

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *