Ce AFECTIUNI ascunde URINAREA frecventa

Cât de mult trebuie să urinezi ca să fie considerat des? În spatele urinării frecvente se pot ascunde afecțiuni de care să nu știi.
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 00:39 Intro
00:39 – 02:35 Cât e normal să urinezi
02:35 – 08:49 Ce cauzează urinarea frecventă?
08:49 – 10:25 Exercitii CORECTE


Avem toți din fabricație o vezică urinară a cărei capacitate variază între 200 și 400 ml. Pentru a păstra funcția renală în bune condiții de… epurare, o persoană ar trebui să consume un litru și jumătate – doi de lichide pe zi (se pun la socoteală, pe lângă apă, ceaiurile, laptele, sucurile, ciorbele și supele) și să elimine, în același interval de timp, între 1,2 și 1,5 litri de urină. Să meargă deci la toaletă de 4 până la 8 ori. Dacă ai nevoie la baie de mai mult de 8 ori pe zi înseamnă că bei prea multe lichide și ai disperat-o pe aia mică, pe vezică; dacă te trezești și noaptea să urinezi pesemne că îi dai cu lichide până aproape de culcare, dar… DAAAAR ar putea ca una-două hop la budă să semnaleze și o problemă de sănătate.

1.Diabetul
2.Probleme ale prostatei
3. Infecția tractului urinar
4.Cistita interstițială
5.Hipercalcemia.
6.Accident vascular cerebral sau alte boli neurologice
7.Ai o vezică hiperactivă

Tratamentul pentru urinarea frecventă depinde de cauză. Medicul va trata mai întâi boala primară responsabilă de urinările frecvente. Nu e logic? Dacă este o infecție, va prescrie antibiotice. Dacă e diabet, se va ocupa de obținerea echilibrului glicemic, că în el stă tot secretul acestei afecțiuni. Dacă hiperactivitatea vezicii este cauza, îți va prescrie un medicament anticolinergic care să prevină contracțiile anormale ale mușchiului detrusor. Și tot așa, și tot așa, ce se poate vindeca. Eu la prevenție îți cer puțină atenție. O dietă echilibrată și menținerea unui stil de viață activ pot modera producția de urină. Acest lucru poate însemna limitarea consumului de alcool și cofeină și eliminarea alimentelor care pot irita vezica sau pot acționa ca un diuretic, cum ar fi ciocolata, alimentele picante, sucurile de citrice, roșiile, produsele pe bază de roșii și îndulcitorii artificiali. Importantă este, iarăși, reducerea constipației. Acest lucru poate îmbunătăți indirect fluxul de urină prin uretră, deoarece un rect constipat poate exercita presiune asupra vezicii urinare, uretrei sau pe ambele.
Și, în final, dar nu în ultimul rând ca și importanță, efectuarea de exerciții care să întărească planșeul pelvin și să ajute la întârzierea urinării. Și este vorba aici de exercițiile Kegel, efectuate de trei ori pe zi timp de cel puțin patru săptămâni. Vei lucra mușchii pelvini. Cum îi localizezi? Simplu. În timp ce urinezi, încearcă să te oprești la mijlocul procesului. Nu încorda mușchii fesieri, abdominali sau pe cei ai picioarelor și nici nu-ți ține respirația. Dacă ai oprit fluxul de urină înseamnă că ai localizat și mușchii pelvieni. Ei bine, cu ei vei lucra. Exercițiile în asta constau: în încordarea și menținerea lor încordați la început timp de 2-3 secunde. (Prin antrenament vei crește acest timp la 10 secunde.) Relaxează-i apoi ușor. Este ideal să faci câte un set de 10 exerciții, de trei ori pe zi. Ceea ce este grozav e că le poți face oriunde te vei afla, pentru că nimeni nu o vadă și nici n-o să-și dea seama ce mușchi îți antrenezi în chiloți.




Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *