Diabet: Schimb de Experienta cu Alte Tari

 

Diabet: Schimb de Experienta cu Alte Tari. In acest video vorbim cu specialisti din alte tari despe diabet. Daca ti-a placut acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


Farmaciști și medici din 4 țări discută despre serviciile pe care farmaciile le pot oferi pacienților cu diabet. Un schimb de experiență între profesioniști, pe limba și în interesul pacientului.

Agendă:
– Cum putem ajuta pacienții cu diabet în contextul pandemiei Covid19
– Cum poate farmacistul să ajute pacienții cu diabet zaharat din farmacie
– Ce servicii sunt disponibile pentru pacienții cu diabet zaharat în farmacii
– Managementul diabetului de la sisteme de sănătate mai bine organizate (Marea Britanie vs. România)
– Cum funcționează triunghiul pacient-medic-farmacist în țara dvs. și sfaturi pentru a dezvolta o colaborare de succes
– Provocări și modalități de depășire a problemelor
– Punctul de vedere al pacientului cu diabet – abordarea psihică și serviciile pacientului

Invitatii acestei conferinte sunt:

Professor David Wright
University of East Anglia

Dr. Iryna Vlasenko
vice-president International Diabetes Federation

Felipe Monzo
pharmacist

Mariola Valero
Alphega Pharmacy Europe

Cristina Petrut
vice-president FADR

Dr. Daniel Tudor Cosma
nutrition and metabolism disorders

Dr. Daciana Toma
secretary SNMF

Ines Rambu
blogger and diabetes patient

Lucian Ioniță
Pacientul 2.0


Informatii verificate medical despre toate tipurile de diabet.

Diabetul de tip 1 apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina, hormonul care ajuta glucoza – substantele nutritive – sa intre in celule. In lipsa insulinei, organismul nu mai poate asigura un echilibru al nivelului de glucide din organism, motiv pentru care sunt necesare injectiile cu insulina suplimentara.

Cand organismul functioneaza la parametri normali, alimentele, ce contin proteine, grasimi si carbohidrati sunt descompuse in nutrienti. Aceste procese au loc in stomac, cu ajutorul sucurilor gastrice și în cele două intestine.

Unul dintre cei mai importanti nutrienti ce provin din alimentatie este glucoza, o forma simplificata a zaharului. Glucoza este una dintre principalele surse de energie pentru celulele organismului.

Glucoza circula prin sange in tot organismul, ajungand si la cele mai indepartate celule ale organismului. Asta face glucoza sa fie cel mai important sa-i zicem combustibil de care au nevoie organele pentru a functiona corect.

Pentru a ajunge din sange in celulă, glucoza are nevoie de insulină, care este un hormon pe care il secretă pancreasul.

Dupa ce este secretata, insulina se lipeste de celulele din intreg organismul in locuri cunoscute drept receptori de insulina. Odata atasata, insulina se comporta ca un fel de cheie ce-i permite glucozei sa intre in celulă.

Prin procese complexe ce au loc la nivelul celulei, glucoza devine astfel o sursă de energie pentru întreg organismul. Iar glicemia reprezinta concentratia glucozei in sange.

Nivelul glicemiei diferă în funcție de foarte mulți parametri: măsurată dimineața, pe nemâncate, glicemia normală este, la o persoană sănătoasă, cuprinsă între 70 și 100 mg/dl. În mod normal, după o masă, glicemia crește până la cel mult 140 mg/dl, iar după aproximativ 2 ore va scădea din nou sub 100.

O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerată hiperglicemie, adică diabet. În schimb, o valoare care ajunge sub 70 mg/dl înseamnă hipoglicemie, care se manifestă prin senzație de slăbiciune, foame bruscă, amețeli, tremurături sau chiar leșin.

La diabetici, stabilirea glicemiei este un proces mult mai dificil. Monitorizarea corectă și constantă a nivelului zahărului din sânge este esențială în cazul persoanelor care suferă de diabet. În cazul unei creșteri foarte mari a glicemiei, dacă nu se intervine rapid cu medicamente, bolnavul poate suferi complicații grave.

Va multumim pentru vizualizare, si daca credeti ca acest video e util unei persoane din familie sau unui prieten, nu ezitati sa il dsitribuiti mai departe.



Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *