Zâmbete Sănătoase și Fără Carii

Stomatologul Răspunde Parintilor: Zâmbete sănătoase și fără carii. In acest live vorbim cu Dr Raluca Vacaru despre importanta igienei orale la copii. Daca ti-a placut acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Zâmbete sănătoase și fără carii.
Cum îi pot ajuta părinții pe copii să aibă grijă de dinții lor, răspunde LIVE dr. Raluca Vacaru, medic specialist stomatologie pediatrică și asistent universitar. Proiectul face parte din campania “Zâmbește pentru viitor”, organizată de Colgate România, împreună cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România.

Programul Școlar Colgate ajunge, în perioada septembrie-noiembie, în clasele a 200.000 de copii din 13 județe: Arad, București (sectoarele 1, 2, 3 și 5), Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare și Tulcea. Cei mici învață de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să aibă grijă de dinți, cum să prevină afecțiunile dentare, deci cum să aibă un zâmbet sănătos:

*periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute,
*schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni,
*vizite periodice, de două ori pe an, la medicul dentist,
*adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Lecțiile sunt interactive și distractive, informațiile sunt adaptate vârstei copiilor și sunt transmise prin cântecele, jocuri și prin filmul educațional de animație „Doctorul Măseluță și supereroii dinților sănătoși”. La finalul fiecărei lecții, copiii și părinții primesc din partea Colgate România produse pentru igiena lor dentară, un pliant cu sfaturi, precum și un calendar în care să noteze zilnic faptul că echipa părinte-copil s-a spălat pe dinți.

Despre igiena orală și problemele dentare

Potrivit statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, aproape toți adulții și 60-90% dintre copiii din întreaga lume suferă de probleme dentare. Doar 26% dintre români merg la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Mai mult, studiile arată că, în medie, un român consumă un tub şi jumătate de pastă de dinţi într-un an și schimbă periuța de dinți doar o dată la 15 luni.

Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile și boala parodontală (boala gingiilor), acestea fiind și cauze majore ale pierderii dinților. Există mulți factori de risc asociați sănătății orale, inclusiv alimentația nesănătoasă, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orală deficitară și factorii sociali determinanți.

Mai multe informații sunt disponibile online la: www.programscolarcolgate.ro.


Bun venit pe canalul Pacientul 2.0! Acest canal este menit să ofere informatii medicale verificate și să ajute în crearea de comunități de bolnavi cronici, să le ofere cu ajutorul tehnologiei acces la educație medicală, experiența altor pacienți, terapii și asistență în obținerea lor.

Pacientul 2.0 sprijină asociațiile de pacienți să folosească tehnologia în obținerea de noi membri și în comunicarea modernă cu ei. Daca v-a placut acest video, nu uitati sa va abonati si sa apasati pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Ne gasiti si pe Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20

Va multumim!
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *