Viata dupa Cancerul de San

Viata dupa Cancerul de San. In acest video Mihaela Sofrone, fosta pacienta cu cancer de san, ne povesteste despre viata dupa cancerul de san. Daca ti-a placut acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

În România, peste 9000 de femei află că au cancer de sân în fiecare an, iar diagnosticul și tratamentul vin cu un puternic impact emoțional pentru paciente. Ele se confruntă cu teamă, furie și lipsă de speranță. De aceea, au nevoie de empatie, sprijin și înțelegere din partea tuturor celor implicați: de la medicii care le comunică diagnosticul, la familie și prieteni.

Povestea Mihaelei Sofrone, fostă pacientă cu cancer de san:

În 2005 a descoperit un nodul la sân care a îngrijorat-o și a făcut-o să meargă la medic. A suferit o intervenție chirurgicală de urgență, fără o biopsie prealabilă. Post-operator, biopsia a dezvăluit un diagnostic de cancer de sân. A fost șocată. Medicul a încercat să o încurajeze și a folosit formula celule canceroase, ceea ce a făcut-o să creadă că nu este atât de grav, nu e chiar cancer. Dar era cancer de sân, chiar dacă nu în stadiu avansat.

Cea mai mare îngrijorare a ei a fost tratamentul. Era momentul din viața ei în care se pregătea să plece la studii în străinătate și le-a spus asta și medicilor. Replica unuia dintre doctori a fost: Știți, cam un an de zile va trebui să vă ocupați de problema asta. După aia aveți tot timpul din lume să faceți tot ce doriți. Asta a făcut-o să lupte, să înțeleagă că boala poate fi învinsă.

A făcut 4 serii de chimioterapie, mastectomia și apoi încă 2 serii de chimioterapie. Reconstrucția mamară a avut loc după 12 ani. După chimioterapie s-au instalat stări depresive pentru care nu era pregătită. La un an și jumătate după terminarea tratamentului, a divorțat. A fost foarte dureros. Încerci zi de zi să te împaci cu tine și să te accepți și când te simți respinsă și abandonată de persoana cea mai apropiată ție îți întărește convingerea că ești de neacceptat.

Mesajul Mihaelei este: Ai răbdare cu femeia cu cancer de sân, respectă-i trăirile, nu o grăbi, înțelege-o și accept-o.

Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!, o campanie a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), Asociației Imunis și Roche România, continuă lupta împotriva cancerului de sân, își propune să fie mai aproape de femeile cu cancer mamar și să transmită mesaje de susținere, care să le dea încredere și liniște pacientelor și aparținătorilor.Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *