TIROIDA la control. Care sunt simptomele, ce ai de făcut

Afli de la specialiști care sunt simptomele problemelor tiroidiene și, dacă le ai, cum să beneficiezi de un consult simplu, rapid și gratuit. Iată aici un video explicativ https://youtu.be/9quim_uMBDw

O campanie A.P.A.A. – Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune
Medicii endocrinologi români atenționează că bolile tiroidiene sunt, încă, subdiagnosticate în România. Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), în parteneriat cu Administrația prezidențială, Societatea Națională de Medicină a Familiei (SNMF) și Societatea Română de Endocrinologie (SRE), lansează o campanie națională de diagnosticare a afecțiunilor tiroidiene.
Medic specialist: „Femeile trebuie să-și amintească faptul că normal este să se simtă bine în fiecare zi, nu obosite sau fără putere”
„Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolismului, ceea ce înseamnă că de buna funcționare a acesteia depinde starea generală a organismului. De aceea, este esențial ca pacienții să meargă la medicul specialist încă de la primele semne că energia lor, starea generală de bine sau puterea de concentrare încep să scadă. Românii trebuie să accepte că normal este să se simtă bine. Oboseala continuă, lipsa de energie sau stările recurente de melancolie nu sunt normale.”, spune prof. dr. Corin Badiu, președintele Societății Române de Psihoneuroendocrinologie.
Hipotiroidia, cea mai subdiagnosticată boală cu care se confruntă femeile din România
Cele mai frecvente simptome ale hipotiroidiei sunt oboseala cronică, dezechilibrele digestive (creșteri sau scăderi inexplicabile în greutate, constipație) sau episoadele recurente de tristețe sau melancolie. Din cauză că acestea pot fi confundate cu efectele stilului de viață haotic ce îi caracterizează pe tinerii români, de cele mai multe ori hipotiroidismul nu este diagnosticat. De aceea, medicii specialiști le recomandă pe de o parte pacientelor să meargă să-și facă un control de specialitate atunci când nu se simt bine și, pe de altă parte, medicilor de familie să le trimită să-și facă investigațiile endocrinologice gratuite.
Campania „Tiroida la control” reprezintă un efort al medicilor de familie, pacienților și medicilor endocrinologi menit să asigure diagnosticarea afecțiunilor tiroidiene
„Ne bucurăm că se organizează astfel de acțiuni, de care credem că pacientele au cu adevărat nevoie. Investigațiile endocrinologice sunt deja incluse pe lista de compensate, însă numărul mic de femei care beneficiază de acestea este încă sub așteptări. Administrația Prezidențială speră ca până la sfârșitul anului pacientele care suferă de hipotiroidie să fie sub tratament de specialitate.”, spune Dr. Diana-Loreta Păun, medic primar endocrinolog, Consilier de Stat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale.
Dacă ești pacient, aparținător sau pur și simplu îți dorești să susții campania „Tiroida la control” pe platformele de social media, te rugăm să intri aici să-ți personalizezi imaginea de profil.
***
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune – A.P.A.A. s-a înfiinţat pentru a le oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectaţi de aceste boli. Principalele obiective ale Asociaţiei sunt: reintegrarea socială şi profesională a pacienţilor cu afecţiuni autoimune, consilierea de specialitate a pacienţilor şi familiilor lor, precum şi impulsionarea responsabilizării structurilor guvernamentale în problematica acestor boli. Pentru mai multe informaţii despre APAA vizitaţi: www.apaa.ro şi pagina de Facebook a asociaţiei: www.facebook.com/APAARO.
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *